Τρίτη μέρα χωρίς ρεύμα η Σαντορίνη – Για «ατυχία» μιλά η ΔΕΗ

Την πιο έντονη περίοδο του καλοκαιριού για τον τουρισμό και η Σαντορίνη παραμένει για Τρίτη μέρα χωρίς ρεύμα. Μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στο Μονολίθι η ηλεκτροδότηση στο νησί δεν έχει αποκατασταθει ακόμα πληρώς, ενώ η διεθνής κατακραυγή από τα ΜΜΕ παγκοσμίως φαίνεται ότι δεν πτόησαν κανέναν

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο Κίμων Στεργιώτης είχε δηλώσει ότι το «το πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση δημιουργήθηκε από τυχαίο γεγονός

σε μια σύγχρονη μηχανή και δεν είναι θέμα πρόβλεψης. Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση του νησιού είπε ότι όσο περνάνε οι ώρες θα αυξάνεται η παραγόμενη ισχύς εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η πλήρης ηλεκτροδότηση του νησιού».

Στην ερώτηση, μάλιστα, γιατί δεν είχαν προβλεφθεί εφεδρείες σε ένα από τα νησιά που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, η ΔΕΗ απαντά ότι «πρόκειται για ατυχία καθώς όσα MW και να είχαμε στο νησί, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε θα είχαμε πάλι πρόβλημα».

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την Τρίτη έχει προκαλέσει οργή στην κυβέρνηση ενώ η πίεση από τον κόσμο για να «πέσουν κεφάλια» δεν αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στην πιο δυσχερή θέση φαίνεται πως βρίσκεται ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, ο οποίος έβγαλε την εικόνα μιας ΔΕΗ που νοιάζεται μόνο για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, την ώρα που, με την καθυστερημένη της αντίδραση στο ζήτημα της Σαντορίνης, εκθέτει τη χώρα στα διεθνή ΜΜΕ.

Αυτό που είναι περισσότερο σκανδαλώδες και που επιβαρύνει περισσότερο την κατάσταση είναι το γεγονός ότι μια βλάβη στο σύστημα αποκάλυψε ότι η ΔΕΗ δεν είχε εναλλακτική για την ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης. Ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη δεν υπήρχαν και το μόνο που διέσωσε κάπως τα προσχήματα ήταν οι γεννήτριες που είχαν κάποιοι -λίγοι- εκ των επιχειρηματιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα