Βόλτα στην ιστορία της Νέας Υόρκης

12:35 9/1/2012 - Πηγή: KoolNews

Αν θέλετε να ανακαλύψετε όλα τα μυστικά της Νέας Υόρκης όσο καλύτερα γίνεται αξίζει να συμμετάσχετε σε ένα από τα πολλά walking tours που διοργανώνονται στην πόλη.

Από τον Χαράλαμπο Μιχαλόπουλο

Πως θα σου φαινόταν να μάθεις την ιστορία της Νέας Υόρκης;  Ωραίο ε; Αλλά ακόμα πιο ωραίο είναι να την μάθαινες από πρώτο χέρι. Όπως με το να κάνεις μια βόλτα. Η Νέα Υόρκη προσφέρει περιπάτους για λάτρεις του φαγητού, του ποτού, της ιστορίας, ακόμα και του κινηματογράφου. Ακολουθούν οι

5 καλύτερες περιπατητικές διαδρομές.

Gangs of New York Walking Tour
«Η Αμερική χτίστηκε στους δρόμους» ήταν το tagline της ταινίας «Οι συμμορίες της Νέας Υόρκης» του Μάρτιν Σκορσέζε και αυτούς τους δρόμους έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε αν διαλέξετε το συγκεκριμένο τουρ. Το πρακτορείο Big Onion προσφέρει μία διαφορετική εμπειρία από το κλασσικό γκλάμουρ του Μεγάλου Μήλου. Ο περίπατος εστιάζει στην περιοχή Five Points, όπου διαδραματίστηκε η τελευταία σύγκρουση μεταξύ των συμμοριών της ταινίας, και οι στάσεις περιλαμβάνουν το φημισμένο «Murder Alley» (το μικροσκοπικό βασίλειο του εγκλήματος στο Λόουερ Μανχάταν που το 1850 φιλοξενούσε πάνω από 80 άνδρες και γυναίκες όλων των εθνικοτήτων), την Paradise Square (από ειρωνία της τύχης σήμερα βρίσκεται εκεί το Ανώτατο Δικαστήριο Νέας Υόρκης) και άλλα ιστορικά μέρη που συνδέονται με τον Bill «The Butcher» Cutting, τον αιμοβόρο χαρακτήρα που ενσάρκωσε ο Ντάνιελ Ντέι Λούις στην ταινία.
* Πότε: ολόκληρο το πρόγραμμα του Big Onions εδώ
* Που: συνάντηση και εκκίνηση του τουρ στην νοτιοανατολική γωνία των Broadway και Chambers Street στο Σίτι Χολ Παρκ.
* Κόστος: 15$ (11€) για ενήλικους, 12$ (8,5€) για ηλικιωμένους

Luxury Chocolate Tour
Μπορεί η Νέα Υόρκη να είναι γνωστή για την street food κουλτούρα της, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε φροντίζει και για τους λάτρες του γλυκού. Το Luxury Chocolate Tour σας μεταφέρει στο hip Άπερ Ιστ Σάιντ και σας συστήνει στις πέντε καλύτερες ευρωπαϊκές σοκολατερί της πόλης. Εκεί, για δύο ώρες, μπορείτε να δοκιμάσετε ότι καλύτερο έχει να προσφέρει ο κόσμος των γλυκών.
* Πότε: Παρασκευές και Σάββατα στις 12:00
* Που: συνάντηση και εκκίνηση του τουρ στην Τρίτη λεωφόρο (ακριβείς πληροφορίες δίνονται μετά την απόκτηση εισιτηρίου)
* Κόστος: 70$ (50€)

Greenwich Village Literary Pub Crawl
Ο περίπατος επισκέπτεται μπαρ που έγιναν γνωστά είτε επειδή διάσημοι νεοϋορκέζοι συγγραφείς τα αναφέρουν στα βιβλία τους, είτε επειδή οι ίδιοι οι συγγραφείς σύχναζαν εκεί, όπως για παράδειγμα το μυθικό White Horse Tavern όπου λέγεται ότι ήπιε το τελευταίο του ποτό ο Ντίλαν Τόμας. Σε κάθε μπαρ θα έχετε το χρόνο να απολαύσετε τουλάχιστον ένα ποτό ενώ θα παρακολουθείτε δραματοποιημένες ιστορίες που πραγματικά εκτυλίχτηκαν εκεί. Το Greenwich Village Literary Pub Crawl διοργανώνεται από το Bakerloo Theater Project (μία ομάδα τοπικών ηθοποιών) κι έτσι μαζί με τη βόλτα σας γνωρίζετε και την τοπική θεατρική σκηνή.
* Πότε: Σάββατα στις 14:00
* Πού: συνάντηση και ε

Keywords
Τυχαία Θέματα