Πώς η συνεργασία του HUAWEI MateBook 14s με smartphone και tablet απογείωσε την παραγωγικότητά μας!

Ο ψηφιακός μας κόσμος είναι ενιαίος και δεν συναντά όρια, δεν εγκλωβίζεται μέσα σε συγκεκριμένες συσκευές, ούτε περιχαρακώνεται στα σύνορα των διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων. Οφείλει να είναι προσβάσιμος ανά πάσα στιγμή, μπροστά από οποιαδήποτε οθόνη και αν βρισκόμαστε, όποιο λειτουργικό κι αν χρησιμοποιούμε. Δυστυχώς μέχρι σήμερα ο κόσμος του Android και ο κόσμος των Windows διανύουν βίους παράλληλους, σαν να πρόκειται για συσκευές που υπηρετούν διαφορετικές

ομάδες χρηστών. Επειδή, όμως, εμείς στο www.allaboutandroid.gr λατρεύουμε τόσο τα Android κινητά και tablets, όσο και τα Windows laptop, βρήκαμε τη λύση στη νέα πρόταση της HUAWEI, το MateBook 14s. Η προσέγγιση της HUAWEI παντρεύει αρμονικά τους δυο κόσμους κάτω από μια πανεύκολη και απροβλημάτιστη εμπειρία χρήσης.

Οι συμμετέχοντες στο «πείραμα»

Μόλις πήραμε στα χέρια μας το MateBook 14s, το πανίσχυρο laptop της HUAWEI με Intel επεξεργαστή 11ης γενιάς, ταχύτατο NVMe PCIe SSD και ενσωματωμένη Intel Iris Xe Graphics GPU, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τη «συμβίωσή» του με δυο ακόμα αγαπημένα μας προϊόντα, το Android smartphone μας, ένα HUAWEI nova 9, και το αγαπημένο μας tablet, ένα HUAWEI MatePad 11. Σε όποιο τεστ κι αν υποβάλαμε την παραπάνω τριάδα, το αποτέλεσμα μας εξέπληξε ευχάριστα, απογειώνοντας την παραγωγικότητά μας. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τους τομείς που το HUAWEI MateBook 14s λειτούργησε ως αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής μας εργασιακής και ψυχαγωγικής εμπειρίας και όχι ως ένα μονοδιάστατο εργαλείο δουλειάς, απομονωμένο από το υπόλοιπο ψηφιακό μας «σύμπαν».

 Μεταφέροντας το smartphone στην οθόνη αφής του MateBook 14s

Χάρη στην τεχνολογία HUAWEI Share, ένα απλό άγγιγμα του HUAWEI κινητού μας πάνω στο laptop ήταν αρκετό για να φέρει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου την οθόνη του smartphone στην οθόνη του φορητού υπολογιστή. Και δεν μιλάμε για ένα απλό mirroring προκειμένου να παρακολουθήσουμε ένα video, αλλά για μια πλήρως λειτουργική μεταφορά του κινητού με όλες του τις δυνατότητες να αποτυπώνονται στην οθόνη αφής του MateBook 14s. Έτσι, μπορούσαμε να κρύψουμε στο βάθος της τσάντας μας το κινητό μας και να έχουμε το «alter ego» του μπροστά μας, όσο δουλεύουμε στο laptop. Η touchscreen 10 σημείων του MateBook 14s μάς επέτρεπε να χειριστούμε την «εικονική» συσκευή, όπως ακριβώς θα κάναμε και με το Android smartphone μας, αγγίζοντας με τα δάχτυλά μας τα μενού και τρέχοντας ακόμα και εφαρμογές. Ας μην ξεχνάμε πως το MateBook 14s έρχεται με μια ευρύχωρη, επιβλητική οθόνη 14.2 ιντσών και 1.07 δισ. χρωμάτων (100% sRGB χρωματική κάλυψη) με ανάλυση 2.520×1.680 pixels, και με 90Hz ρυθμό ανανέωσης!

Ακόμα και όταν δεχθήκαμε την πρώτη μας τηλεφωνική κλήση, δεν χρειάστηκε να «ξεθάψουμε» το κινητό μας. Την απαντήσαμε από το laptop, το οποίο χάρη στα τετραπλά μικρόφωνά του, μπορούσε να μεταφέρει κρυστάλλινη τη φωνή μας στον συνομιλητή μας. Δεν χρειάστηκε καν να βρισκόμαστε δίπλα στον υπολογιστή, καθώς η εν λόγω συστοιχία μικροφώνων καταγράφει ήχο με εμβέλεια 360ο σε ακτίνα 5 μέτρων, ενώ τα τετραπλά surround ηχεία, τα οποία είχαμε ήδη απολαύσει κατά τη θέαση ταινιών, ανταποκρίθηκαν άψογα και στον… τηλεπικοινωνιακό τους ρόλο.

Μεταφορά αρχείων με απλό drag & drop!

Η εργασιακή μας καθημερινότητα μας επιβάλλει να ηχογραφούμε, να βιντεοσκοπούμε ή να φωτογραφίζουμε με το κινητό μας και να μεταφέρουμε άμεσα τα αποτελέσματα στο laptop μας για περαιτέρω αξιοποίηση. Ακόμα όμως και όταν το smartphone μας γεμίζει με λήψεις από τις διακοπές ή από τις οικογενειακές μας στιγμές, το ζητούμενο είναι ίδιο: η εύκολη μεταφορά δεδομένων από τη φορητή μας συσκευή στον υπολογιστή μας. Μέχρι πρόσφατα, αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο: ένα κουβάρι καλώδια, αποτυχημένες Bluetooth συνδέσεις, απόπειρες εύρεσης κοινόχρηστων δικτυακών φακέλων μέσω WiFi… Με το που αξιοποιήσαμε τη λειτουργία HUAWEI Share ανάμεσα στο MateBook 14s και το nova 9 κινητό μας, τα πάντα λειτουργούσαν διαισθητικά, με έναν τρόπο τόσο απλό που μας έκανε να απορούμε γιατί δεν τον έχει σκεφτεί κανείς μέχρι σήμερα! Μπορούσαμε να ανατρέξουμε στην «εικονική» οθόνη του smartphone μας που φιλοξενούνταν στην οθόνη του laptop και να πραγματοποιήσουμε μεταφορά αρχείων με ένα απλό drag & drop. Και δεν μιλάμε μόνο για μεταφορά στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή, αλλά και για απευθείας drag & drop σε εφαρμογές! Με τον τρόπο αυτό, μπορούσαμε να φέρουμε μέσα σε χρόνο μηδέν μια φωτογραφία που είχαμε τραβήξει με την κάμερα του κινητού μέσα σε ένα slide του PowerPoint που δουλεύαμε στο laptop, γεγονός που μας γλίτωσε πολύ χρόνο και κόπο.

Τρέξαμε με άνεση Photoshop, χρησιμοποιώντας tablet ως επιφάνεια σχεδίασης

Όπως προαναφέραμε, η υπολογιστική ισχύς του MateBook 14s δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση, μπορεί να τρέξει με άνεση ακόμα και τις πλέον απαιτητικές σουίτες εφαρμογών για επεξεργασία γραφικών αλλά και βίντεο. Εμείς δοκιμάσαμε το Photoshop για την επεξεργασία φωτογραφιών που είχαμε μεταφέρει από το κινητό μέσω HUAWEI Share, αλλά δεν περιοριστήκαμε εκεί. Με εξίσου εύκολο τρόπο, συνδέσαμε την αγαπημένη μας ταμπλέτα, το HUAWEI MatePad 11, και αξιοποιήσαμε το M–Pencil 2ης γενιάς για να σκετσάρουμε, αλλά και για να εισάγουμε χειρόγραφο κείμενο. Με input latency στα 2ms, το M-Pencil μάς επέτρεπε να το χρησιμοποιήσουμε με την ίδια φυσικότητα που χρησιμοποιούμε και ένα μολύβι, δίχως να χρειάζεται να αγοράσουμε κάποια πανάκριβη digitizer γραφίδα σχεδίασης για το laptop μας.

Έτοιμο να καλωσορίσει και τα ακουστικά

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτόματα έγινε και η σύζευξη των true wireless FreeBuds ακουστικών μας, με το που ανοίξαμε τη θήκη τους δίπλα στο MateBook 14s. Ένα pop-up παράθυρο μας ενημέρωσε άμεσα για τον εντοπισμό τους και το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας των buds και της θήκης. Οι ευκολίες που παρέχονται εντός του οικοσυστήματος της HUAWEI βελτιώνουν την καθημερινότητα και την παραγωγικότητα του χρήστη. Είναι πραγματικά ανεξάντλητες και το MateBook 14s είναι ο απόλυτος τρόπος για να τις συνοψίσετε στην εργασία αλλά και στην ψυχαγωγία σας. Με πάχος μόλις 1,67 εκατοστά και βάρος που δεν ξεπερνά τα 1,43 κιλά, το 14άρι laptop της HUAWEI εξακολουθεί να μας ακολουθεί σε κάθε βήμα, εμπνέοντας εμπιστοσύνη στη μεταφορά του χάρη στη συμπαγή κατασκευή του από κράμα αλουμινίου. Διαλέξτε τη Space Gray ή τη Spruce Green απόχρωση, αποφασίστε αν θέλετε τον 11ης γενιάς Intel Core i5-11300H επεξεργαστή στο εσωτερικό ή την ακόμα πιο ισχυρή EVO έκδοση με Intel Core i7-11370H και υποστήριξη Thunderbolt 4 στη μια USB Type-Cθύρα και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει με αρκετά χρόνια παραγωγικότητας, αλλά και διασκέδασης!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της HUAWEI ή τα παρακάτω links:

Facebook: HUAWEImobileGR

Instagram: huaweimobilegr

The post Πώς η συνεργασία του HUAWEI MateBook 14s με smartphone και tablet απογείωσε την παραγωγικότητά μας! appeared first on allaboutandroid.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα