Έρχεται mobile controller από τη Sony

Η Sony φαίνεται ότι κάνει ενέργειες για την καταχώρηση πατέντας για ένα mobile controller, το οποίο θα είναι φτιαγμένο για να χωράει μια συσκευή κινητού τηλεφώνου ανάμεσα σε δύο “μισά” controller. Σύμφωνα με όσα φαίνονται στην εικόνα που ακολουθεί, ουσιαστικά μοιάζει ακριβώς με ένα DualShock 4 του PlayStation 4,

χωρισμένο σε δύο κομμάτια, με χώρο για μια οθόνη στη μέση.

Η πατέντα προέρχεται από τη Sony Interactive Entertainment Japan και περιγράφεται ως “ένα grip λαβής στην αριστερή πλευρά και ένα grip λαβής στη δεξιά πλευρά που πιάνεται από το αριστερό και το δεξί χέρι του χρήστη”, σύμφωνα με το VGC. Επίσης στην πατέντα αναφέρεται “ένα τμήμα άξονα που μπορεί να γείρει ο χρήστης και να ανιχνεύσει την κατεύθυνση κλίσης και την ποσότητα κλίσης του τμήματος του άξονα”.

Να σημειώσουμε ότι επί του παρόντος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα PlayStation controller με συμβατές Bluetooth mobile συσκευές, αλλά η νέα πατέντα φαίνεται ότι έχει εμπνευστεί από άλλα controller όπως το Razer Kishi, το οποίο λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Με το PlayStation να θέλει να εισχωρήσει εντονότερα στην αγορά των mobile συσκευών, η παραπάνω πατέντα για το νέο controller θα μπορούσε να είναι μέρος αυτής της προσπάθειας.

“Το mobile είναι μόνο ένας από τους τομείς που εξερευνούμε για να προσεγγίσουμε εκατομμύρια παίκτες πέρα ​​από τις πλατφόρμες μας”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SIE, Jim Ryan στο Eurogamer. “Το PlayStation διαθέτει έναν τεράστιο κατάλογο διαφορετικών first-party IP που μπορούν να μεταβούν στο smartphone gaming και να συμπληρώσουν τους AAA τίτλους μας ή τα live service παιχνίδια. Εξερευνούμε την mobile αγορά με μερικά υπέροχα franchise του PlayStation, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι”.

The post Έρχεται mobile controller από τη Sony appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα