F.T.: Ελλάδα, όπως λέμε «Λατινική Αμερική»

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times (F.T.), το «ΔΝΤ πρέπει να βγει μπροστά και να επεξεργαστεί μία λύση πέρα από τις βραχυπρόθεσμες πολιτικές των Ευρωπαίων ηγετών, ώστε να εγκαθιδρύσει μία αξιόπιστη στρατηγική εξόδου από την κρίση».

Η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα ότι «για πολλούς παρατηρητές, οι οποίοι βίωσαν τις ασταμάτητες διαδικασίες διευθέτησης και επαναδιευθέτησης του χρέους των χωρών της Λατινικής

Αμερικής κατά τη δεκαετία του 1980, το τελευταίο επεισόδιο του ευρω-ελληνικού δράματος είναι γνώριμο».

Παράλληλα, οι F.T. τονίζουν ότι το ελληνικό πρόβλημα παραμένει άλυτο, αφού οι ηγέτες της ευρωζώνης αρνούνται να αναγνωρίσουν την ανάγκη για μία νέα προσέγγιση στη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

«Στην περίπτωση της Λατινικής Αμερικής 10 χρόνια χάθηκαν μέχρι να βρεθεί ο σωστός τρόπος διευθέτησης των προβλημάτων πιστωτικής επιφάνειας των χρεωμένων χωρών και λάβει τέλος η διαδικασία διαρκούς επαναδιευθέτησης των χρεών. Μόνο ένα πραγματικά ανεξάρτητο ΔΝΤ μπορεί να προλάβει μία ίδια κατάσταση για την Ελλάδα», αναφέρει ο πρόεδρος του GrupoFinancieroBanorte και πρώην Υπουργό Οικονομικών του Μεξικού, Γκιγιέρμο Ορτίζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα