Α. Σαμαράς: Ενιαίο υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Για τη σύσταση ενός ενιαίου υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του σε ανθρώπους του Πνεύματος και του Πολιτισμού από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

«Η κοινωνία έχει ανάγκη τους ανθρώπους του Πνεύματος σε κάθε εποχή, αλλιώς δεν

είναι πια κοινωνία -δηλαδή επικοινωνία και συμβίωση ανθρώπων, αλλά γίνεται ζούγκλα και όταν θέλεις να αλλάξεις τα πάντα σε μια κοινωνία, θέλεις σύμμαχούς σου τους ανθρώπους του Πνεύματος», ήταν αρχικά το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς ζήτησε να «αποκαταστήσουμε "απαγορευμένες" λέξεις», όπως «Πατρίδα», «Θεός», «Ασφάλεια», αλλά και έννοιες όπως «επιχειρηματικότητα» και «ανταγωνιστικότητα». «Κάποιοι υπενθυμίζουν πως στο όνομα της Πατρίδας και της Ασφάλειας έχουν γίνει εγκλήματα. Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά εγκλήματα έχουν γίνει επίσης στο όνομα της Δημοκρατίας, στο όνομα της Ελευθερίας, στο όνομα της Δικαιοσύνης», επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Δεν απορρίπτουμε όλες τις μεγάλες ιδέες επειδή κάποιοι τις καταχράστηκαν. Δεν απορρίπτουμε τη Δημοκρατία, επειδή απέτυχε παταγωδώς το μοντέλο διακυβέρνησης των τελευταίων τριάντα ετών».

«Το να αγαπάς την Ελλάδα δεν είναι ρηχή άσκηση εθνικισμού, αλλά κοινωνία των μεγαλύτερων κατακτήσεων του ανθρώπινου πνεύματος», παρατήρησε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε λέοντας πως «ο Έλληνας δημιουργός έχει ιερή αποστολή να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο». «Ένα από τα πολλά λάθη που έχουν γίνει, ίσως το μεγαλύτερο είναι ότι δεν προβάλαμε αλλά και δεν στηριχτήκαμε στον ελληνικό Πολιτισμό», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα