Η οικονομική κρίση διώχνει 7 στους 10 νέους στο εξωτερικό

Στο εξωτερικό φαίνεται να σπρώχνει όλο και περισσότερους νέους η οικονομική κρίση στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari, με θέμα « Η οικονομική κρίση μέσα από τα μάτια των 20χρονων», η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο εργασίας εξαμήνου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η έρευνα έδειξε ότι το 76% των ερωτηθέντων θεωρούν τη μετανάστευση ως τη ιδανική λύση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, ενώ 7 στους 10 δηλώνουν ότι είναι καλύτερα

να φεύγουν οι νέοι από την Ελλάδα, αν μπορούν, και δεν πιστεύουν ότι μένοντας μπορούν να διαμορφώσουν μια καλύτερη κοινωνία.

Το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε η διαφυγή στο εξωτερικό υπάρχει ως λύση στο πίσω μέρος του μυαλού, χωρίς να έχουν προβεί σε ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ το 17% έχει αποφασίσει να φύγει στο εξωτερικό και έχει ήδη κάνει ενέργειες, γιατί δεν βρίσκει επαγγελματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Το 16% των νέων θέλουν να προσαρμοστούν στις υπάρχουσες συνθήκες της χώρας, ενώ 14% δηλώνει ότι μένει συνειδητά στην Ελλάδα, ανήκοντας σε αυτούς που πιστεύουν ότι αυτή η γενιά μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση.

πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα