«Αδιέξοδο» στη συνάντηση Διαμαντοπούλου-Κουτρουμάνη με ΠΝΟ

«Βούλιαξε» η προσπάθεια εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης για τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στη συνάντηση που είχαν με την υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη.

Αυτό σημαίνει, ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες που έχουν κηρύξει από τη Δευτέρα οι ναυτεργάτες δε θα ανασταλούν.

Οι δυο υπουργοί

επέμειναν στην ανάγκη ένταξης του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ και του γραφείου Ευρέσεως Εργασίας των Ναυτικών στον ΟΑΕΔ.

Οι ναυτεργάτες από την πλευρά τους ζητούν «να αρθεί άμεσα το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των Ελλήνων ναυτεργατών, να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας για το 2012, να διατηρηθεί το καμποτάζ στην ακτοπλοΐα, να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του ΝΑΤ από τον κρατικό προϋπολογισμό και να διατηρηθεί η αυτοτέλεια του Οίκου Ναύτου και του ειδικού λογαριασμού των οικογενειακών επιδομάτων ναυτικών».

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χάλας υποστήριξε, πως «δεν προέκυψε τίποτα διαφορετικό από τη συνάντηση με αποτέλεσμα οι απεργιακές κινητοποιήσεις να γίνουν κανονικά, όπως έχει προαναγγείλει η Ομοσπονδία». «Δεν υπάρχει ούτε σχεδιασμός ούτε προγραμματισμός από την κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Χάλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα