Ανακαλύφθηκε το πιο μακρινό σμήνος γαλαξιών!

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, Ιάπωνες αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα σμήνος γαλαξιών σε απόσταση 12,72 δισ. ετών φωτός από τη Γη, το οποίο είναι το πιο μακρινό στο χώρο και το χρόνο, που έχει ανακαλυφθεί ποτέ.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Προωθημένων Σπουδών και του Εθνικού Αστρονομικού Παρατηρητηρίου της Ιαπωνίας πραγματοποίησαν την ανακάλυψη αυτή, με τη χρήση του ισχυρού επίγειου τηλεσκοπίου Σουμπαρού στη Χαβάη.

Οι αστρονόμοι κατάφεραν να ρίξουν μια ματιά στο απώτατο παρελθόν, σε μια εποχή περίπου ένα δισεκατομμύριο χρόνια μετά την αρχική «έκρηξη» της δημιουργίας του σύμπαντος γνωστή

ως Big Bang. H ανακάλυψή τους δείχνει ότι από τα πρώιμα ήδη στάδια του σύμπαντος, όταν δεν είχε κλείσει καν το πρώτο δισεκατομμύριο της σημερινής ηλικίας του, ένα σμήνος γαλαξιών είχε προλάβει κιόλας να σχηματισθεί.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια από τους επιστήμονες για να δούμε τους γαλαξίες, καθώς στο παρελθόν ερευνητές, χρησιμοποιώντας το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ της NASA, είχαν ανακοινώσει την ανακάλυψη ενός πιθανού σμήνους γαλαξιών ακόμα πιο μακριά από τη Γη, περίπου στα 13,1 δισεκατομμύρια έτη φωτός. Όμως, εκείνη η ανακάλυψη δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με τους ιάπωνες ερευνητές, κάτι που αναμένεται να γίνει τα επόμενα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα