Ανησυχία Ρέγκλινγκ για την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία

Την ανησυχία του για την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά την επικείμενη παραίτηση του Μάριο Μόντι και τη δήλωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι είναι έτοιμος να αναλάβει και πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας.

 «Η Ιταλία υιοθέτησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις τη χρονιά που πέρασε. Μέχρι σήμερα οι αγορές έχουν αντιδράσει θετικά, ωστόσο αντέδρασαν με ανησυχία στα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας», δηλώνει ο κ. Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα, Suddeutsche

Zeitung, τονίζοντας την ανάγκη η Ρώμη να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία προς το συμφέρον της Ιταλίας, αλλά και της Ευρωζώνης.

Το Σάββατο, ο Μάριο Μόντι ανακοίνωσε την αμετάκλητη απόφασή του να παραιτηθεί αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, μέχρι το τέλος του έτους. Η ανακοίνωση έγινε όταν οι αγορές ήταν κλειστές για να αποφευχθούν δυσμενείς αντιδράσεις.

Εν τω μεταξύ, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζήτησε από τους Ιταλούς "να μη παραδοθούν στην ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν θαυματουργές λύσεις...Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή στη διόρθωση της δημοσιονομικής κατάστασης και τη βελτίωση των μεταρρυθμίσεων που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα", σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Keywords
Τυχαία Θέματα