Απαγόρευση προβολής πορνό στην Βρετανία!

Απαγόρευση παρακολούθησης πορνό σκέφτονται οι Βρετανοί νομοθέτες σε μια προσπάθεια να προστατέψουν τα παιδιά από την υπερβολική έκθεση σε αυτό. Ο προβληματισμός είναι έντονος στη χώρα και στο αγγλικό κοινοβούλιο υπάρχουν πλέον επίσημες προτάσεις, ώστε να ψηφισθεί νομοθεσία, που θα επιβάλει περιορισμούς στις εταιρείες, οι οποίες παράγουν και παρέχουν πορνογραφικό περιεχόμενο.

Μάλιστα, η τελευταία πρόταση, που κατατέθηκε από το εργατικό κόμμα, προτείνει να γίνεται αυτόματα αποκλεισμός του πορνογραφικού περιεχομένου, έτσι ώστε

να μην έχουν πρόσβαση οι ανήλικοι. Όμως, το πρόβλημα προκύπτει από την αδυναμία των γονιών να ελέγξουν το περιεχόμενο, που βλέπουν τα παιδιά τους online, καθώς είναι εμφανές ότι οι περισσότεροι ενήλικοι δεν γνωρίζουν την χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το εν λόγω φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στις ηλικίες άνω των 40 ακόμα και σε χώρες, όπως η Βρετανία.

Οι ανήλικοι εκμεταλλευόμενοι την απουσία των γονέων, μπαίνουν τακτικά σε σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου. Τα αυτόματα φίλτρα είναι ένα μόνο ένα από τα μέτρα που εξετάζονται στη χώρα, ενώ τους ίδιους προβληματισμούς έχουν και άλλες χώρες.

Επίσης, η Google εξέφρασε την αντίθεσή της στο συγκεκριμένο μέτρο και πέταξε το μπαλάκι στους γονείς, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για την ανεξέλεγκτη προβολή πορνό από νέους, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία οι γονείς πρέπει να εκπαιδευτούν στη χρήση των υπολογιστών και του ίντερνετ και να μάθουν να ελέγχουν το περιεχόμενο που βλέπουν τα παιδιά τους online, κάτι που είναι απαραίτητο εν έτει 2012...

Keywords
Τυχαία Θέματα