Αποφασίζουν οι καθηγητές, το Σάββατο οι δάσκαλοι

Τελευταία μέρα σήμερα (Παρασκευή) για την πενθήμερη απεργία των καθηγητών, οι οποίοι θα κρίνουν την πορεία των δράσεών τους. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη σημερινή συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ με το προεδρείο της ΟΛΜΕ. Την Πέμπτη συνεδρίασαν οι τοπικές ενώσεις των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης, χωρίς συγκεκριμένη πρόταση, ενώ προηγήθηκε συνεδρίαση του προεδρείου της Ομοσπονδίας, η οποία

ολοκληρώθηκε χωρίς κοινή πρόταση προς τις ΕΛΜΕ. Οι παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνουν νέα 5μερη απεργία, το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) 48ωρες επαναλαμβανόμενες, η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) μία 3ημερη και η ΔΑΚΕ (ΝΔ) μία 48ωρη.

Το Σαββατοκύριακο αποφασίζουν οι δάσκαλοι

Τις δικές της αποφάσεις θα λάβει το Σαββατοκύριακο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ). σε συντονισμό με την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Αναφορικά με τη συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που έγινε την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χαράλαμπος Κόκκινος σημείωσε πως την Τετάρτη απήργησε το 85% των δασκάλων και την Πέμπτη το 65%.

Σήμερα στις 15:30 η ΔΟΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, ενάντια στις «αυθαίρετες μετακινήσεις που ετοιμάζει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα