Απολογήθηκε και προφυλακίστηκε ο Γιάννης Σμπώκος

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γιάννης Σμπώκος, μετά την απολογία τους στους ανακριτές σχετικά με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Τor M1.

Μάλιστα, οι ανακριτές που ερευνούν την υπόθεση σκέφτονται να καλέσουν σε απολογία τους επιχειρηματίες Μιχαήλ Ματαντό και Αλέξανδρο Αβατάγγελο, υπεύθυνους εταιριών που φέρεται ότι μεσολάβησαν στο μοίρασμα του μαύρου χρήματος.

Όσον αφορά στον πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών Γ. Σμπώκο, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από το Τριμελές

Εφετείο Κακουργημάτων όπου διεξήχθη και η σχετική δίκη με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών απολογήθηκε για παθητική δωροδοκία που σχετίζεται με την σύναψη των Tor M1, αλλά και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Γ. Σμπώκος είχε ζητήσει από τον επίσης κατηγορούμενο στην υπόθεση των Τor M1, Γιώργο Κάμαρη να χρησιμοποιήσει μία εταιρία συμφερόντων του- με το όνομα Glavis International- στην οποία κατέληξαν 12.247.000 ευρώ, χρήματα που σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι προϊόν δωροδοκίας από τον Βλάσιο Καμπούρογλου και την ρωσική εταιρία ANTEY. Η τελευταία ήταν η εταιρεία που προμήθευσε τους Tor – m1 στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Σμπώκος αρνήθηκε την κατηγορία, ωστόσο δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι και αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Μάλιστα, οι δυο ανακριτές, τον ερχόμενο Νοέμβριο αναμένεται να συναντηθούν στη Χάγη με συναδέλφους τους από την Ελβετία, την Γερμανία, το Λουξεμβούργο και την Αγγλία. Στη συνάντηση αυτή, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα ζητήσουν το άνοιγμα συγκεκριμένων λογαριασμών που ενδεχομένως να σχετίζονται με αποδέκτες μιζών από τις συμβάσεις των υποβρυχίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα