«Χτίζει» τη γραμμή του ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Ενόψει της σύστασης προανακριτικής επιτροπής στη βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου «σμιλεύει» την υπερασπιστική του γραμμή. Σύμφωνα με το «Βήμα» ο πρώην υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι γνωρίζει ποιος αλλοίωσε τη λίστα και αναφέρει ότι δεν ήξερε ότι συγγενικά του πρόσωπα περιλαμβάνονταν σε αυτήν, αφού δεν την είχε δει ολόκληρη.

Μάλιστα, διερωτάται

πώς είναι δυνατόν να απειλείται με παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο, δεδομένου ότι ο ίδιος ζήτησε και έφερε τη λίστα στην Ελλάδα, που έδωσε τα ονόματα των δέκα μεγαλύτερων καταθετών για έλεγχο, που ξεκίνησε τη συνεννόηση με την Ελβετία και καθιέρωσε τον θεσμό του οικονομικού εισαγγελέα.

Ο ίδιος φέρεται να διερωτάται, επιπλέον, γιατί ο κ. Διώτης, εφόσον δεν έλαβε όπως υποστηρίζει πολιτικές οδηγίες για τον χειρισμό της λίστας, δεν την παρέπεμψε στον οικονομικό εισαγγελέα που τότε είχε μόλις καθιερωθεί. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να υποστηρίζει στόχος του ήταν η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και όχι η αναζήτηση πολιτικών προσώπων και γι' αυτό κινήθηκε με βάση το ύψος των καταθέσεων, ενώ δεν πρωτοκόλλησε το αρχικό CD διότι είχε φτάσει στα χέρια του με εμπιστευτικό τρόπο και δεν ήθελε να αποκαλύψει την προέλευση.

Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναμένει τον έλεγχο για τους λογαριασμούς των εξαδέλφων του, επιμένοντας ότι τα χρήματά τους είναι νόμιμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα