Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΑΣ – ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ

Η επιτυχημένη παράσταση της Μάνιας Παπαδημητρίου που ανατρέχει στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα ποιητή επιστρέφει στο Τριανόν.

Η πορεία της παράστασης που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2011 στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου και επαναλήφθηκε πέρσι το χειμώνα στον κινηματογράφο Τριανόν συνεχίζεται και φέτος (στον ίδιο χώρο). Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο η Μάνια Παπαδημητρίου κι ένας εκλεκτός θίασος ηθοποιών ανατρέχουν στη ζωή

και το έργο του ποιητή της «Αμοργού» σε μια παράσταση που βασίζεται κατά κύριο λόγο στο ομώνυμο βιβλίο της Αρετής Δημητρούκα.

Διανθισμένη με μαρτυρίες και στιγμιότυπα από «συνοδοιπόρους» του, όπως ο Εμπειρίκος, ο Ελύτης, ο Σεφέρης και ο Χατζιδάκις αλλά και εμπλουτισμένη από το πολιτικό και πολιτιστικό πλαίσιο της εποχής του Γκάτσου, η παράσταση παρακολουθεί τη ζωή του ποιητή από τα παιδικά και νεανικά χρόνια του έως την ωριμότητα και βέβαια το τέλος. Η Μάνια Παπαδημητρίου υπογράφει τη σκηνοθεσία αλλά και τις βιντεοπροβολές ενώ στην επιλογή των κειμένων συνεργάζεται η Αγαθή Δημητρούκα.

INFO: Στον Κινηματογράφο Τριανόν, κάθε Πέμπτη έως Σάββατο στις 20:00, έως τις 13/10, είσοδος 10 & 8 ευρώ (μειωμένο), www.trianon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα