Δημοπρατείται μέχρι τέλους του 2013 το έργο πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου

Τη δημοπράτηση ως το τέλος του χρόνου των έργων πεζοδρόμησης του άξονα Πανεπιστημίου-Πατησίων, δρομολογεί με γοργούς ρυθμούς το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η πεζοδρόμηση θα καλύψει ένα τμήμα 1,5 χλμ από το Σύνταγμα ως την διασταύρωση με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ στόχος του υπουργείου είναι οι κατασκευές να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιούνιο, ώστε να προλάβουν να ενταχθούν σε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

Στις αρχές Αυγούστου ολοκληρώθηκαν

όλες τελικές μελέτες και οριστικοποιήθηκε ο προϋπολογισμός του συνόλου των παρεμβάσεων. Μαζί με την επέκταση της γραμμής του τραμ που θα τερματίζει στην πλατεία Αιγύπτου, απέναντι από το Πεδίο του Αρεως, το έργο θα κοστίσει περίπου 92 εκατ. ευρώ.

Οι μελέτες εκπονήθηκαν από 67 Έλληνες και ξένους ειδικούς και χρηματοδοτήθηκαν από το ίδρυμα Ωνάση.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο του ιδρύματος Αντ. Παπαδημητρίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης διαβεβαίωσε ότι οι μελέτες θα έχουν εγκριθεί από τις υπηρεσίες ως τις αρχές Οκτωβρίου για να ξεκινήσουν οι δημοπρατήσεις των έργων.

«Η παρέμβαση στην Πανεπιστημίου ευθυγραμμίζεται πλήρως με το νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας», δήλωσε ο κ. Μανιάτης, συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για έργο που θα αναστρέψει την απαξίωση του μητροπολιτικού κέντρου».

«Είναι ένα έργο ουσίας που απευθύνεται σε ένα εκατομμύριο κατοίκους του κέντρου», τόνισε ο από την πλευρά του ο κ. Παπαδημητρίου.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου έχει θεσμοθετηθεί από το πρώτο Ρυθμιστικό της Αθήνας που είχε προωθήσει το 1985 ο τότε δήμαρχος Αθηναίων Αντώνης Τρίτσης.

Πηγή: greenweek.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα