Δόκιμοι αστυνομικοί δοκίμασαν πρώτοι την αστυνομική αύρα

Στο παρθενικό της φύλλο η εφημερίδα «6μέρες» φαίρνει στο φως της δημοσιότητας ένα ρεπορτάζ που θα συζητηθεί. Αναδεικνύει την επικινδυνότητα των νέων οχημάτων που χρησιμοποιεί η αστυνομία, τις γνωστές αύρες που εμφανίσθηκαν για πρώτη φορά την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα, ανήσυχοι δηλώνουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, ύστερα από όσα είδαν τα μάτια τους κατά τη διάρκεια της πρόχειρης – όπως καταγγέλλουν – εκπαίδευσης.

«Έφθασαν στο σημείο να βάζουν δόκιμους αστυνομικούς σαν στόχους, προκειμένου να

κάνουν βολές. Μιλάμε για παιδιά 18 και 19 χρονών, που η σωματοδομή τους ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, πάνω στα οποία ασκήθηκε τεράστια πίεση από τις αντλίες νερού. Δε θέλω να σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί σε ακραίες συνθήκες, εφ’ όσον αυτά τα οχήματα χρησιμοποιηθούν εναντίον διαδηλωτών, απλών πολιτών», υπογράμμισε στην «6 μέρες» ο Νίκος Καραδήμας, εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

«Ήμασταν πολλοί προσεχτικοί στη χρήση της αύρας, γιατί και εμείς ακόμα πειραματιζόμαστε. Η ισχύς του κανονιοφόρου οχήματος είναι τρομακτική και ένας λάθος χειρισμός μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα», τονίζει ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ δηλώνει στην εφημερίδα: «Εφ’ όσον κάποιος πολίτης, ανεξαρτήτων ηλικίας, βληθεί με πίεση από τον εκτοξευτήρα νερού, τότε η ζημιά μπορεί να είναι ανεπανόρθωτη. Μιλάμε για κίνδυνο ρήξης σπλήνας, βλάβης στα νεφρά και φυσικά για κίνδυνο καταγμάτων από την εκσφενδόνιση του ίδιου του ατόμου σε απόσταση αρκετών μέτρων εξαιτίας της πίεσης. Στην ιατρική ορολογία, το φαινόμενο αυτό ονομάζεται σύνδρομο καταπλάκωσης και παρατηρείται σε θύματα τροχαίων ή εργατικών ατυχημάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα