Ελεύθεροι τέσσερις από τους δέκα συγκατηγορούμενους του Τσοχατζόπουλου

Ελεύθεροι αφέθηκαν τέσσερις από τους δέκα συγκατηγορούμενους του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, οι οποίοι ξεκίνησαν να προσέρχονται την Τετάρτη στον ανακριτή και μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ολοκληρώσει τις απολογίες τους.

Με επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε, μετά την απολογία του, ελεύθερος ο Παντελής Ζαχαριάδης, νόμιμος εκπρόσωπος της off shore εταιρείας Torcaso, η οποία, όπως αναφέρει το εισαγγελικό πόρισμα στην πραγματικότητα ανήκε στον πρώην

υπουργό. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε πως λειτουργούσε για λογαριασμό του Ν. Ζήγρα και πως δεν γνώριζε ότι οι αγοραπωλησίες γίνονταν με χρήματα από δωροδοκίες.

Την απολογία του Ζαχαριάδη ακολούθησαν εκείνες δύο εκπροσώπων της Morelia και ενός της Bluebell. Ο ρόλος της Morelia έχει εντοπιστεί σε μια σειρά εμβασμάτων δεκάδων εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν σε λογαριασμούς της εταιρίας σε τράπεζες στο εξωτερικό για λογαριασμό του Ν. Ζήγρα.
Η Bluebell εμφανίζεται σε ύποπτες αγοραπωλησίες ακινήτων (Δεινοκράτους) καθώς και σε εμβάσματα που, σύμφωνα με κατά τις εισαγγελικές αρχές, αφορούν μίζα από τα TOR M1.

Και οι τρεις τελευταίοι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για μίζες και διακίνηση μαύρου χρήματος και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου, για το ακίνητο στο Κολωνάκι που εμφανίζεται να αγόρασε το 2006 από εμπλεκόμενη στην υπόθεση εταιρεία, ενώ την Παρασκευή θα απολογηθεί η σύζυγος του, Βίκυ Σταμάτη, για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα