Έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία, “παρακολουθεί” και η Δίωξη Ναρκωτικών

«Δίχτυ ασφαλείας» απλώνει η ΕΛ.ΑΣ, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, στην προσπάθεια των επιτελών της να προστατεύσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες από δύο σοβαρούς κινδύνους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο ένας είναι η αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων γι’ αυτό και οι συνεχείς έλεγχοι των σχολικών λεωφορείων, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να φθάνουν και να αποχωρούν από τα σχολικά συγκροτήματα με ασφάλεια. Ο δεύτερος ο πλήρης, απόλυτος αποκλεισμός ατόμων, που διακινούν ψυχότροπες ουσίες και άλλου είδους ναρκωτικά από τα σχολικά συγκροτήματα με συνεχείς ελέγχους του εξωτερικού

περιβάλλοντος για τον εντοπισμό τυχόν εμπόρων που ψάχνουν να βρουν «πελατεία» στους ανήλικους. Οι πρώτοι στοχευμένοι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε όλη την χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε η Τροχαία, ελέγχθηκαν 1.696 σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν -244 παραβάσεις, και συγκεκριμένα:

102 για ταχογράφο, 37 για φθαρμένα ελαστικά, 26 για μη τήρηση ωραρίου εργασίας, 21 για παραβίαση ορίου ταχύτητας, 20 για στέρηση πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας, 10 για μη χρήση ζωνών ασφαλείας, 4 για έλλειψη πυροσβεστήρα, 2 για έλλειψη φαρμακείου, 2 για στέρηση ασφαλιστήριου συμβολαίου, 1 για μη αναγραφή ορίων ταχύτητας και  19 λοιπές παραβάσεις.

Φυλλάδια με οδηγίες

Επιπλέον, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αστυνομικοί σε όλη την χώρα διένειμαν σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευσή τους στα διάφορα σχολικά συγκροτήματα για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

«Πρόκειται», συνεχίζει η Αστυνομία «για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα. Άλλωστε, οι προσπάθειες των Υπηρεσιών Τροχαίας σε όλη τη χώρα είναι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης με απώτερο στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων».

Η Δίωξη Ναρκωτικών έξω από τα σχολεία

Με την έναρξη του σχολικού έτους, ομάδες αστυνομικών Ειδική δράση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, ξεκίνησαν τους ελέγχους πέριξ σχολικών συγκροτημάτων στο κέντρο της Αθήνας, «Η ειδική αυτή δράση», τονίζεται  «αναπτύχθηκε στο κέντρο των Αθηνών και ειδικότερα σε οδούς, που γειτνιάζουν με σχολικά συγκροτήματα για την αντιμετώπιση της εμπορίας ναρκωτικών και της εν γένει παραβατικότητας. Κλιμάκια αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας πραγματοποίησαν ελέγχους ατόμων. Οι ειδικές  δράσεις  της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση».

Keywords
Τυχαία Θέματα