Εν ισχύ ο νέος αριθμός για τα τηλεφωνικά ραντεβού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Παύει να ισχύει ο αριθμός 184 για τα τηλεφωνικά ραντεβού για επίσκεψη σε γιατρούς των Ε.Ο.Π.Π.Υ., καθώς πλέον οι ασφαλισμένοι μπορούν να καλούν στους αριθμούς 14884 και 14900. Το κόστος των κλήσεων είναι υψηλότερο, αφού αντί για χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση (0,03 €) όπως ίσχυε έως τώρα, το κλείσιμο του ραντεβού αυξάνεται σε 0,99 € ανά κλήση για το 14884 και σε 1,08 € για το 14900, όταν η κλήση γίνεται από σταθερό τηλέφωνο. Μάλιστα, όταν η κλήση για ραντεβού με ιατρό πραγματοποιηθεί από κινητό, θα κοστίζει ακόμη πιο ακριβά, δηλ.

1,18 € ανά λεπτό.

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Π.Υ. απέστειλε ο ‘Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών(Ι.Σ.Α.)’, με την οποία ζητά να μην υλοποιήσει αυτή την απόφαση για ακριβότερη χρέωση στις κλήσεις ασθενών για να κλείσουν τηλεφωνικώς ραντεβού για επίσκεψη σε γιατρό.
Επαναδιαπραγμάτευση με τις ιδιωτικές τηλεφωνικές εταιρίες, οι οποίες θα παρέχουν τους νέους πενταψήφιους αριθμούς για τα ραντεβού με γιατρούς του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προανήγγειλε ο πρόεδρος του οργανισμού, κος Γεράσιμος Βουδούρης, ύστερα από τις αντιδράσεις του ‘Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών’ και άλλων φορέων για τις υψηλές χρεώσεις. Ο πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει για φθηνότερες χρεώσεις στις τηλεφωνικές κλήσεις των ασθενών.

Keywords
Τυχαία Θέματα