Ένα Dream Car που κινείται με ηλεκτρική ενέργεια

Μέχρι τώρα τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα ήταν κάποια συμπαθητικά οχήματα, τα οποία προσέφεραν μεν οικονομία, αλλά δεν προσέφεραν ποιότητα κατασκευής και καλαισθησία. Η Jaguar θέλοντας να μηδενίσει τον ανταγωνισμό, δημιούργησε ένα νέο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, το οποίο προσφέρει και οικονομία, αλλά και υψηλές επιδόσεις.

Πρόκειται για το Jaguar XKX, το απόλυτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που είναι

εμπνευσμένο από την E-Type. Το μοντέλο είναι πειραματικό, αλλά με εντυπωσιακή εμφάνιση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Η τροφοδοσία του γίνεται με ηλεκτρική ενέργεια αντί για βενζίνη, όμως το δυνατό του σημείο είναι η εμφάνιση, καθώς συνδυάζει στιλ και κομψότητα. Βέβαια βρίσκεται ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης και δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά. Η έμπνευσή του έρχεται από την E-Type που βγήκε στην αγορά το 1961 και έμεινε μέχρι το 1975.

Πρόσφατα, μάλιστα η E-Type ψηφίστηκε ως το ομορφότερο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ. Το σώμα της XKX είναι από υλικό που επιτρέπει την ακόμα πιο γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας με τη βοήθεια και του αέρα που αγγίζει το σώμα του αυτοκινήτου.

Παράλληλα, η Jaguar θέλει να στείλει και ένα μήνυμα προς όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ώστε να κατασκευάσουν αυτοκίνητα που θα είναι περιβαλλοντικά, αλλά και καλαίσθητα έτσι ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών και δη του ανδρικού κοινού.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα