Τέρμα οι πιστωτικές, πληρωμή μέσω κινητού..

Η Mastercard ανακοίνωσε μία νέα υπηρεσία για τους πελάτες της, όπου η κάρτα δεν θα χρησιμοποιείται και οι συναλλαγές θα πραγματοποιούνται από το κινητό μέσω μίας εφαρμογής.

Η υπηρεσία PayPass Wallet Services, όπως ονομάζεται, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το τρίτο τρίμηνο του 2012 και αποτελεί την επόμενη γενιά πληρωμών.

Η υπηρεσία θα εξυπηρετήσει τους χρήστες που θέλουν να πληρώνουν πιο εύκολα, πιο γρήγορα και με περισσότερη ασφάλεια για τις αγορές

τους, χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Το σύστημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε καταστήματα, όσο και μέσω ίντερνετ, ενώ ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει smartphones, υπολογιστές, λάπτοπ και tablet.

Το PayPass Wallet Services χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα που χρησιμοποιούν και οι πιστωτικές κάρτες της εταιρείας για επικοινωνία με τις παγκόσμιες τράπεζες. Ανάμεσα στους πρώτους συνεργάτες της Mastercard βρίσκονται μεγάλοι τραπεζικοί οργανισμοί, όπως οι Citibank, Fifth Third Bank, Grupo Banco Popular και Grupo BBVA.

Επίσης η υπηρεσία χρησιμοποιεί την τεχνολογία NFC, που είναι σήμερα ενσωματωμένη σε πάρα πολλές συσκευές για να πραγματοποιήσει γρήγορα συναλλαγές, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να βγάλει την πιστωτική του κάρτα.

Τέλος, ο χρήστης θα πρέπει να έχει συνδέσει με το κινητό του τον τραπεζικό του λογαριασμό, ενώ θα υπάρχει μια σειρά από κωδικούς από την εταιρεία για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συναλλαγών.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα