Ενός λεπτού σιγή στο Βέλγιο

Προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στην αεροπορική βάση του Μέλσμπρεκ, κοντά στις Βρυξέλλες, το πρώτο C-130 του βελγικού στρατού το οποίο μεταφέρει τις σορούς των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στην Ελβετία , όπου μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αποδόθηκε φόρος τιμής στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος.

Στην ίδια βάση έφτασαν λίγες ώρες νωρίτερα, τη νύχτα, οχτώ από τα 24 παιδιά που τραυματίσθηκαν στο δυστύχημα αυτό στη σήραγγα της Σιέρ και στη συνέχεια επέστρεψαν στα σπίτια τους.

«'Εχουμε βάσιμες ελπίδες

ότι ότι ως την Κυριακή θα μπορέσουν να επιστρέψουν και τα υπόλοιπα», δήλωσε η Φλοράνς Ρενγκλί, εκπρόσωπος του Νοσοκομείου του Βαλέ. Τρία από τα τραυματισμένα παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στην Ελβετία.

Ημέρα πένθους κηρύχθηκε στο Βέλγιο ενώ στις 11:00 τοπική ώρα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε ολόκληρη τη χώρα στη μνήμη των 28 θυμάτων της τραγωδίας. Στο διάστημα αυτό σίγησαν όλα τα οπτικοακουστικά μέσα, ραδιοφωνικοί σταθμοί και τηλεοπτικά δίκτυα, και ήχησαν οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της χώρας. Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη χώρα που τη φιλοξενεί. Στην Ολλανδία, από την οποία προέρχονται έξι από τα 22 παιδιά που σκοτώθηκαν, οι σημαίες των κυβερνητικών κτιρίων κυματίζουν μεσίστιες. Το ίδιο και στην Ελβετία, στο καντόνι του Βαλέ.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη, σύμφωνα με την ελβετική αστυνομία.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα