Επιδεινώθηκε η υγεία του Χόσνι Μουμπάρακ

Επιδείνωση παρουσιάζει η υγεία του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια για την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης εναντίον του, μετά την μεταφορά του στη φυλακή, αναφέρει Αιγύπτιος αξιωματούχος, σύμφωνα με τον οποίο ο Μουμπάρακ χάνει κατά διαστήματα την επαφή με το περιβάλλον.
‘’Η κατάσταση της υγείας του γενικά έχει επιδεινωθεί αλλά τώρα είναι σταθερή’’, πρόσθεσε. ‘’Τρέφεται

πλέον μόνο με γιαούρτι και υγρά’’.
Ο Χόσνι Μουμπάρακ δέχθηκε την Κυριακή στη φυλακή Τορά όπου κρατείται, με άδεια των αρχών, επίσκεψη από τη σύζυγο και τις νύφες του. Η σύζυγος του επιχείρησε να τον επισκεφτεί και την προηγούμενη μέρα. Όταν το αίτημα δεν έγινε δεκτό κατηγόρησε τις αρχές της φυλακής ότι θα είναι υπεύθυνες για το θάνατο του,
Η κατάσταση υγείας του Χόσνι Μουμπάρακ είχε επιδεινωθεί σημαντικά μετά την ανακοίνωση της ποινής του και πριν μεταφερθεί στις φυλακές στις 2 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών.
Οι φήμες για την κακή κατάσταση της υγείας του τον συνόδευαν ήδη από τον Φεβρουάριο του 2011 όταν και αναγκάστηκε να παραιτηθεί υπό το βάρος της λαϊκής εξέγερσης. Έκτοτε κρατούνταν σε στρατιωτικό νοσοκομείο.
Στην ίδια δίκη αθωώθηκαν οι γιοι του που όμως κρατούνται γιατί αντιμετωπίζουν και κατηγορίες για χειραγώγηση μετοχών.

πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα