Επίδομα θέρμανσης και όχι πετρελαίου ζητούν οι πολίτες (άποψη)

του Στράτου Ιωακείμ ([email protected])

Η ανάγκη για να ζεσταθούν τα ελληνικά νοικοκυριά αρχίζει και δημιουργείται σιγά-σιγά σε όλη την ελληνική επικράτεια. Η πτώση της θερμοκρασίας είναι γεγονός και πλέον οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν τον τρόπο που θα ζεστάνουν τα σπίτια τους. Η κυβέρνηση όπως και πέρσι έτσι και φέτος έδειξε ασυνέπεια με αποτέλεσμα στο παρά ένα να παρουσιάσει το σχέδιό της για την επιδότηση των ασθενέστερων νοικοκυριών και μάλιστα με τρόπο που δεν καλύπτει τις ανάγκες που υπάρχουν.

Παρ' ότι δεν αποτελεί μνημονιακή δέσμευση

της χώρας η πολιτική που θα ακολουθηθεί σχετικά με την επιδότηση της θέρμανσης, η κυβέρνηση προσέφυγε στην τρόικα για να ρωτήσει για τη μείωση του πετρελαίου, δείχνοντας για ακόμα μια φορά πως δεν υπάρχει η βούληση να χαράξουμε μια εθνική πολιτική. Φυσικά, η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική και έτσι με «μπαλώματα» για ακόμα μια χρονιά θα πρέπει να εφαρμοστεί η επιδότηση, που ΠΡΟΣΟΧΗ είναι αποκλειστικά για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η αποκλειστική επιδότηση στο πετρέλαιο είναι εξ ολοκλήρου λάθος. Σήμερα, τα περισσότερα σπίτια επιλέγουν διαφορετικές μορφές ενέργειας προκειμένου να έχουν θέρμανση. Το φυσικό αέριο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Καυσόξυλα και πέλλετ αποτελούν και αυτά μορφές ενέργειας. Φυσικά υπάρχει και το ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για επιδότηση άλλων πηγών θέρμανσης παρά μόνο του πετρελαίου. Οι πολίτες αγανακτούν και με το δίκιο τους. Χρειάζεται λοιπόν, μια συνολικότερη και φυσικά δικαιότερη αντιμετώπιση του θέματος. Μόνος δρόμος είναι η επιδότηση θέρμανσης ώστε τα νοικοκυριά να επιλέξουν τον τρόπο που εκείνα επιθυμούν να ζεσταθούν και να εξοικονομήσουν και κάποια χρήματα, την ώρα που το κόστος ζωής κινείται προς τα πάνω.

Keywords
Τυχαία Θέματα