«Επιστολή συγγνώμης» είχε γράψει στον Πούτιν ο Μπερεζόφσκι

Επιστολή στην οποία ζητούσε συγνώμη από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, φέρεται ότι είχε γράψει ο Ρωσος μεγιστάνας, Μπόρις Μπερεζόφσκι, σύμφωνα με τη σύντροφο του, Κατερίνα Σαμπίροβα.

Όπως υποστηρίζει η ίδια σε συνέντευξή της στο περιοδικό The New Times, που δημοσιεύθηκε σήμερα στη Μόσχα, ο Μπόρις Μπερεζόφσκι είχε δεχθεί μεγάλο πλήγμα τον Αύγουστο, όταν έχασε σε δικαστήριο του Λονδίνου την αγωγή σε βάρος του πρώην συνεταίρου του, του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, από τον οποίο ζητούσε

δισεκατομμύρια ευρώ.

«Έλεγε, είμαι πολύ άσχημα, δεν ξέρω τι να κάνω».

Σύμφωνα με την ίδια, ο Μπόρις Μπερεζόφσκι είχε μιλήσει τότε για επιστροφή του στη Ρωσία.

«Είπε πως η μοναδική πιθανότητα να επιστρέψει στη Ρωσία και να 'ξαναφτιαχτεί', ήταν να ζητήσει συγγνώμη από τον Πούτιν. Μιλούσε γι' αυτό σαν να ήταν η τελευταία ευκαιρία του», εξηγεί η νεαρή γυναίκα.

«Είδα το χειρόγραφο, μου το διάβασε. Ζητούσε συγγνώμη και ζητούσε να μπορέσει να επιστρέψει», προσθέτει.

Η νεαρή γυναίκα διευκρινίζει πως η επιστολή φαίνεται πως εστάλη το Νοέμβριο. «Μια μέρα, μού είπε, ‘Λοιπόν, τώρα περιμένουμε την απάντηση'», λέει.

Η Κατερίνα Σαμπίροβα αποκλείει την περίπτωση να αυτοκτόνησε. «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να το πιστέψω», δηλώνει.

Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι, πρώην μυστικοσύμβουλος του Κρεμλίνου ο οποίος αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει τη Ρωσία μετά την άνοδο του Βλαντίμιρ Πούτιν στην εξουσία το 2000, βρέθηκε νεκρός στις 23 Μαρτίου στο μπάνιο του σπιτιού του φέροντας φανερά ίχνη απαγχονισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα