Έξι συλλήψεις για το ναυάγιο στο Χόνγκ Κονγκ

Έξι μέλη πληρώματος συνελήφθησαν από τα δύο πλοία που συγκρούστηκαν στα ανοιχτά του Χονγκ Κονγκ χθες τη νύχτα, σκοτώνοντας 37 ανθρώπους.  .

«Η αστυνομία συνέλαβε έξι πρόσωπα το απόγευμα, σε βάρος των οποίων διεξάγεται έρευνα, επειδή έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή άλλων στην θάλασσα» ανακοίνωσε ο υπουργός Ασφάλειας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 20:20 την Δευτέρα τοπική ώρα και το πλοίο βυθίστηκε μέσα σε ελάχιστα λεπτά με την πρύμνη προς τα κάτω.

Η αστυνομία

συνέλαβε τρία μέλη πληρώματος από το κάθε πλοίο. «Από τη μέχρι στιγμής έρευνα υποψιαζόμαστε ότι τα πληρώματα δεν έλαβαν τα μέτρα που απαιτούνται από το νόμο για τη ασφάλεια των πλοίων και των επιβατών», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας Τσανγκ Ουάι-χουνγκ.

«Περιμένουμε τη σύλληψη και άλλων ατόμων... Η έρευνα θα επικεντρωθεί σε ποινικές ευθύνες», πρόσθεσε.

Το πλοίο της εταιρείας Χονγκ Κονγκ, βυθίστηκε ενώ έκανε μικρή κρουαζιέρα ώστε οι 120 επιβάτες τους να παρακολουθήσουν τη «βροχή» από πυροτεχνήματα, προς τιμήν της εθνικής εορτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η χαμηλή ορατότητα έκανε ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια διάσωσης των επιβατών, που είχαν παγιδευτεί στο αναποδογυρισμένο πλοίο, το οποίο αφού πλημμύρισε, βυθίστηκε, πολύ γρήγορα ανέφεραν κάποιοι από τους επιζώντες.

«Το πλοίο βυθίστηκε μέσα σε 10 λεπτά. Έπρεπε να περιμένουμε τουλάχιστον 20 λεπτά πριν μας διασώσουν» δήλωσε ένας από τους επιζώντες.

Ορισμένοι εκ των διασωθέντων επιβεβαίωσαν ότι το πλοίο πλημμύρισε γρήγορα, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι είχαν ελάχιστο χρόνο για να φορέσουν τα σωσίβια τους, ενώ μερικοί χρειάστηκε να σπάσουν τα παράθυρα για να κολυμπήσουν έως την επιφάνεια.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα