Γ. Βρούτσης: «Συζητάμε για τις ομαδικές απολύσεις»

Παραδέχθηκε μιλώντας σήμερα (Παρασκευή) στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εργασίας ότι συζητιέται η αναμόρφωση του πλαισίου των ομαδικών απολύσεων. Παραδεχόμενος ότι το θέμα είναι υπό συζήτηση σημείωσε ότι «είναι κάτι που έπρεπε να το κάνουμε και μόνοι μας».

Παράλληλα, ερωτηθείς για ενδεχόμενο ακόμη ενός «ψαλιδιού» στις συντάξεις των «ευγενών» ταμείων απάντησε ότι «δεν είναι στις προθέσεις μας να μειώσουμε τις συντάξεις». Ο κ. Βρούτσης εξήγησε ότι από το νόμο Πετραλιά έχει προβλεφθεί να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος

σε αυτά τα Ταμεία μέχρι το 2020, εντούτοις δεν αναφέρεται ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό. «Είναι στη δική μας επιλογή», σχολίασε διευκρινίζοντας ότι δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου η μείωση των συντάξεων αυτών των Ταμείων.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων επανέλαβε: «Ούτε στις προθέσεις μας είναι ούτε θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις», υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως «σε ό,τι έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά».

Σχετικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο υπουργός Εργασίας το χαρακτήρισε «μια μεγάλη μεταρρύθμιση», η οποία δεν έχει «καμία σχέση με την τρόικα».

Σχετικά με το εφάπαξ, παραδέχθηκε ότι θα υπάρξει προς τα κάτω προσαρμογή για τους δημόσιους υπαλλήλους, ενώ δεν θα θιγεί το εφάπαξ των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Ο υπουργός Εργασίας απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης για την εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών, τονίζοντας ότι «είναι η τελευταία ρύθμιση που βλέπει η χώρα».

«Δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση. Θα προχωρήσουμε με τους συνεπείς», σχολίασε και πρόσθεσε ότι «οι ρυθμίσεις έβλαψαν τη χώρα».

«Η πρόταση δυσπιστίας θα δυναμώσει την κυβέρνηση»

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση, ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε πως «είναι ίσως μια από τις πιο εύκολες περιπτώσεις που θα αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση» και δήλωσε βέβαιος ότι «η κατάληξη θα είναι θετική για την κυβέρνηση, θα τη δυναμώσει».

«Το αποτέλεσμα θεωρούμε ότι δεν θα τελεσφορήσει από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ», είπε, μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι αξιολογούνται τα θετικά και τα αρνητικά, αν ήταν λάθος ή όχι, αλλά αυτό, όπως ανέφερε, θα το κρίνει ο ιστορικός και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που μπορεί να προκύψουν μεταξύ των βουλευτών της δικομματικής, είπε: «Είναι μέσα στο πλαίσιο της διαφωνίας. Ένα κόμμα είναι ζωντανό. Οι βουλευτές έχουν τη δική τους άποψη. Καλά κάνουν και το καταθέτουν. Σκεφτείτε να λειτουργούσαν και να έκαναν μόνο αυτά που λέει ο κάθε υπουργός», ανέφερε.

Παράλληλα ανέφερε ότι «είναι μια ευκαιρία να κάνουμε έναν εποικοδομητικό και γόνιμο... ευκαιρία να καταθέσουμε προτάσεις ουσιαστικές και εδώ το βάρος πέφτει κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα