Γ. Βρούτσης: «Θα κλείσω επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους»

Σε λουκέτο των επιχειρήσεων, στις οποίες απασχολούνται ανασφάλιστοι εργαζομένοι, τόνισε ότι θα προχωρήσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κος Γιάννης Βρούτσης.

«Θα ξεκινήσω από το νομό μου, τις Κυκλάδες. Θα κλείσω επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους» δήλωσε στο tovima.gr ο υπουργός, ο οποίος θα εκδώσει τις υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες θα καθορίζουν το πλαίσιο ελέγχων και τις ποινές για όλους όσοι απασχολούν ανασφάλιστους.

Οι αποφάσεις

αυτές θα προβλέπουν-μεταξύ άλλων- εξοντωτικές χρηματικές ποινές και πρόστιμα για την πρώτη φορά που θα συλληφθεί επιχείρηση ή επαγγελματίας να απασχολεί ανασφάλιστο στην εργασία του και για τη δεύτερη φορά η ποινή θα είναι το προσωρινό κλείσιμο της επιχείρησης.

Στη συνέχεια και όταν η επιχείρηση επαναλειτουργήσει, ο υπότροπος θα τιμωρείται με οριστικό κλείσιμο και αφαίρεση της άδειας της επιχείρησης.

Όπως έχει διαπιστώσει το υπουργείο Εργασίας, όσοι όλοι έχουν συλληφθεί να απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους, επιδίδονται ταυτόχρονα σε συστηματική φοροδιαφυγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα