Ι.Σ.Α.: "Σήμα κινδύνου" για τα νοσήματα στις φυλακές

"Καμπανάκι" από τον "Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών(Ι.Σ.Α.)", ο οποίς κάνει λόγο για «βραδυφλεγή βόμβα από λοιμώδη νοσήματα στις φυλακές», καθώς «τα περιστατικά κρατουμένων που εισέρχονται στο σωφρονιστικό σύστημα και εξέρχονται άρρωστοι με λοιμώδη νοσήματα είναι κατά συρροή με αποτέλεσμα τα νοσήματα αυτά να μεταδίδονται σε χιλιάδες άλλους ανθρώπους».

Ο Ι.Σ.Α. στην ανακοίνωσή του εκτιμά ότι η ολιγωρία και η καθυστέρηση ανάληψης των ευθυνών από τους αρμόδιους φορείς θα προκαλέσει σύντομα μεγάλη κοινωνική και υγειονομική έκρηξη

και τονίζει ότι υπάρχουν αρκετές καταγγελίες γιατρών για τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στις φυλακές του Κορυδαλλού, αλλά και για τις άθλιες συνθήκες και τις τραγικές ελλείψεις του νοσοκομείου κρατουμένων των εν λόγω φυλακών.

Για το λόγο αυτό γίνεται έκκληση για εφαρμογή προληπτικών και άλλων εξετάσεων στα σωφρονιστικά ιδρύματα, εμβολιασμού, κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής, διαφύλαξης των συνθηκών υγιεινής, απολύμανσης με χλωρίνη και πλυσίματος σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Παράλληλα, ο Ι.Σ.Α. καλεί τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που έρχονται σε επαφή με τους κρατουμένους να γνωρίζουν τους τρόπους μετάδοσης της φυματίωσης, καθώς και τους τρόπους προφύλαξης από αυτήν.

Keywords
Τυχαία Θέματα