Γ.Α.Π.: Δεν φταίω εγώ, αλλά, οι άλλοι!...

«Οι αγορές και οι πολιτικές ελίτ, δεν άφησαν να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις…» ισχυρίζεται τώρα ο Γ.Α. Παπανδρέου.

Όπως ανέφερε σε ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας του «14ου Συμποσίου της Σύμης», το οποίο εφέτος πραγματοποιείται στην Σάμο και έχει ως θέμα τις προοδευτικές προτάσεις σε περιόδους κρίσεις, που οδηγούν στην αλλαγή, «Δεν μας έδωσαν χρόνο

οι αγορές και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η πολιτική ελίτ της χώρας -που συχνά ήταν σε σχέση διαπλοκής με το κατεστημένο- δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της χώρας, για να βγει από τα οικονομικά αδιέξοδα…».

Ότι είχε «ένα όραμα για μία διαφορετική Ελλάδα», ισχυρίστηκε ο κος Παπανδρέου ότι είχε όταν ανέλαβε το 2009 την πρωθυπουργία, ανφερόμενος στην θητεία του.

«Είδαμε την ανάγκη να προωθήσουμε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, γιατί ξέραμε ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα με μεγάλες δυνατότητες, αλλά, ήταν και μία χώρα όπου επικρατούσε η κακοδιαχείριση. Ήταν ένα κράτος χωρίς διάφανη λειτουργία και με μία πολιτική ελίτ, που συχνά ήταν σε μία σχέση διαπλοκής με το καταστημένο που δεν ήθελε στην Ελλάδα αλλαγές, δικαιοσύνη, ισότητα και να αναπτυχθούν οι πραγματικές δυνατότητες που έχει η χώρα και οι πολίτες της…», είπε μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα