Για «στιγματισμό» των ιερόδουλων κάνει λόγο η Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση εκ μέρους της ΕΛΑΣ των στοιχείων και των φωτογραφιών των 12 ιερόδουλων, που βρέθηκαν μολυσμένες με τον ιό του AIDS σε ελέγχους του ΚΕΕΛΠΝΟ, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων θέτει τρία ζητήματα για δημόσιο διάλογο και προβληματισμό.

«Το πρώτο θέμα αφορά στο ζήτημα της δημοσιοποίησης των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων οροθετικών γυναικών

θυμάτων βίας, στιγματίζοντας έτσι και θυματοποιώντας εκ νέου τις γυναίκες αυτές», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΓΓ Ισότητας.

«Το δεύτερο θέμα σχετίζεται με το ίδιο το φαινόμενο της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική - οικονομική εκμετάλλευση από παράνομα εγκληματικά κυκλώματα τα οποία απομυζούν τεράστια κέρδη», αναφέρεται στη συνέχεια, ενώ συνεχίζει: «Αντί της ανάδειξης της ευθύνης του πελάτη απέναντι στον περίγυρό του και γενικότερα στο σύνολο, η ευθύνη και η ποινικοποίηση εστιάζεται μόνο στις ίδιες τις γυναίκες οι οποίες εξαναγκάζονται σε εκπόρνευση, δηλαδή στα ίδια τα θύματα της σωματεμπορίας».

«Το τρίτο θέμα είναι η ανάγκη αναθεώρησης του νομικού πλαισίου το οποίο διέπει την πορνεία και την εμπορία ανθρώπων με στόχο τη σεξουαλική εκμετάλλευση στη χώρα μας», καταλήγει η Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα