Εφαρμογή – Μετρητής ακτινοβολίας

Για όσους ενδιαφέρονται μετά από τόσα χρόνια, που χρησιμοποιούν κινητό, να δουν πόση ακριβώς ακτινοβολία εκπέμπεται από την συσκευή τους, τώρα πλέον μπορούν, χάρη σε μια νέα εφαρμογή που μετράει την ακτινοβολία των κινητών.

Ο λόγος για την εφαρμογή tawkon, η οποία προς το παρόν απευθύνεται σε χρήστες συσκευών Android, καθώς η Apple είχε αρνηθεί να συμπεριλάβει στο ηλεκτρονικό της κατάστημα την συγκεκριμένη

εφαρμογή.

Ο τρόπος λειτουργίας του tawkon είναι απλός. Καταρχάς λαμβάνει υπόψη το μοντέλο του κινητού και τα δεδομένα που μεταδίδει αυτό κάθε φορά. Έτσι, προειδοποιεί πότε τα επίπεδα της ακτινοβολίας είναι υψηλά, ενώ προσφέρει και χρηστικές συμβουλές γύρω από το πώς ο χρήστης μπορεί να περιορίσει την μεταδιδόμενη ακτινοβολία με απλές κινήσεις.

Οι υπεύθυνοι της έξυπνης εφαρμογής υποστηρίζουν ότι οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν την ακτινοβολία, στην οποία εκτίθενται μέσω αυτών.

«Το tawkon αποτελεί μια δωρεάν εφαρμογή η οποία προειδοποιεί τον χρήστη πότε τα επίπεδα ακτινοβολίας του κινητού του χτυπούν κόκκινο και προσφέρει πολύτιμες συμβουλές γύρω από το πώς θα μπορούσαν να την περιορίσουν. Το 2010 και κατόπιν της απόρριψης της Apple, κυκλοφόρησε η εφαρμογή για ‘’σπασμένα’’ (jailbroken) iPhone όπως επίσης και η έκδοση για Blackberry. To 2011, κυκλοφόρησε επιτυχώς το Beta app για λειτουργικό Android και τον Απρίλιο του 2012 κυκλοφόρησε η τελειοποιημένη μορφή της Android εφαρμογής», εξηγούν οι δημιουργοί.

Keywords
Αναζητήσεις
μετρητης ακτινοβολιας adroid, μετρητης ακτινοβολιας android
Τυχαία Θέματα