Γιούνκερ: Απαιτούμε πλέον πράξεις από την Ελλάδα

«Η Ελλάδα βρίσκεται υπό αυστηρή επιτήρηση και οι εταίροι της περιμένουν πλέον πράξεις. Χθες καταστήσαμε σαφές στον Έλληνα συνάδελφό μας, τον κ. Παπαδήμο, ότι οι εταίροι απαιτούμε πλέον πράξεις για τη σταθεροποίηση προϋπολογισμού», τόνισε εμφατικά ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Όλοι γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα σταθεροποίησης στην Ελλάδα

έχει εκτροχιαστεί, και όλοι γνωρίζουν ότι χρειάζεται η στήριξη των εταίρων προκειμένου η Ελλάδα να επανέλθει στην τροχιά του πρώτου προγράμματος», πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ για να συμπληρώσει, ότι «πρέπει να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας το PSI».

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το «ενδεχόμενο συμμετοχής του κρατικού τομέα στο κούρεμα του ελληνικού χρέους», με την προϋπόθεση ότι «θα έχουν θετική κατάληξη οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες» και επανέλαβε την αντίθεσή του στη γερμανική πρόταση περί επιτροπείας στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έκανε έκκληση για «σύνεση και ενότητα για τη στήριξη της κυβέρνησης προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση η χώρα και να μη χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού» κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Τόνισε παράλληλα, ότι «οι βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους για το συμφέρον της χώρας. Σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή με σύνεση και ενότητα πρέπει να στηρίξουμε την κυβέρνηση και τη χώρα προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση, να επιτύχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και τα παιδιά μας».

Τέλος, ο κ. Παπαδήμος εμφανίστηκε αισιόδοξος, ότι «έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση, κι αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα ανακοινωθεί και η συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για το κούρεμα του ελληνικού χρέους».

Keywords
Τυχαία Θέματα