Η επιλεκτική ευαισθησία των υποτακτικών πολιτικών μας

Tου Στράτου Ιωακείμ ([email protected])

Τα σημάδια της κατάρρευσης του κοινωνικού ιστού της χώρας μας, μετά από τρία χρόνια στο μνημόνιο, είναι πλέον εμφανή. Πλέον όμως γίνονται και άκρως προκλητικά. Ενώ η τουριστική περίοδος ξεκινά, ένας 11χρονος Ρώσος παραλίγο να χάσει τη ζωή του την Τετάρτη 15 Μαΐου μετά από απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε από Ολλανδό Ανιματέρ, στην Κρήτη.

Ο τρόμος πως η χώρα μας μπορεί να κακοχαρακτηριστεί στα μάτια των τουριστών, οδήγησε τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, να προβεί σε δηλώσεις για το πόσο ασφαλής χώρα είναι η Ελλάδα και το πόσο καλό είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μέχρι και στο νοσοκομείο πήγε, για να επισκεφθεί τον άτυχο πιτσιρικά.

Σε μια κυβέρνηση που φοβάται και τον ίσκιο της, γνωρίζουν άριστα πως αν καταρρεύσει και η βαριά βιομηχανία της χώρας που είναι ο τουρισμός, θα έχουν καταφέρει να μην αφήσουν τίποτα όρθιο σ’ αυτόν τον τόπο... Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι αυστηρές υποδείξεις του Πρωθυπουργού για μεγάλη προσοχή στις δασικές πυρκαγιές, πάντα με κύριο γνώμονα την τουριστική περίοδο.

Όμως σημαντικότερο όλων είναι πως το διήμερο που προηγήθηκε πριν το θλιβερό περιστατικό στην Κρήτη δύο αποκρουστικά γεγονότα συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, στις 13 Μαΐου άγνωστοι μαυροντυμένοι χαράκωσαν στο πρόσωπο ένα 15χρονο Αφγανό με σπασμένο μπουκάλι και στις 14 του ίδιου μήνα και πάλι κάποιοι μαυροντυμένοι ξυλοκόπησαν άγρια ένα 20χρονο αγόρι από τη Συρία. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, κανένας υπουργός δεν έδειξε την ευαισθησία να πει πόσο ασφαλής είναι η χώρα μας για κάθε ΑΝΘΡΩΠΟ που ζει εδώ πέρα, κανείς δεν υπερασπίστηκε την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και κανείς δεν τους επισκέφθηκε στο νοσοκομείο. Φαίνεται, λοιπόν, πως η επιλεκτική ευαισθησία των υποτακτικών πολιτικών μας διαχωρίζει τους ανθρώπους σε τουρίστες και μετανάστες... Ντροπή μας!

Keywords
Τυχαία Θέματα