ΗΠΑ: Όλο και πιο κοντά στο χρίσμα ο Μιτ Ρόμνεϊ

Κέρδισε και στις προκριματικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Φλόριντα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο Μιτ Ρόμνεϊ, καταδεικνύοντας πως αυτός θα είναι ο αντίπαλος του Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Με καταμετρημένο το 95% των ψήφων, ο Ρόμνεϊ συγκεντρώνει 46% και ο Γκίνγκριτς 32%. Οι άλλοι δύο υποψήφιοι Ρικ Σαντόρουμ και Ρον Πολ συγκέντρωσαν 13%

και 7% αντίστοιχα. Η Φλόριντα, 4η πολιτεία που ψήφισε για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος από την έναρξη των προκριματικών στις 3 Ιανουαρίου, είναι η πλέον σημαντική με 4.000.000 εγγεγραμμένους ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους, κάτι που δίνει σαφές προβάδισμα στον Ρόμνεϊ.

Να σημειωθεί ότι ο Ρόμνεϊ είχε χάσει στη ψηφοφορία στη Νότια Καρολίνα από τον Γκίνγκριτς, ο οποίος κατηγορεί τον Ρόμνεϊ ότι είναι «άνθρωπος της Αριστεράς».

«Μια προκριματική αναμέτρηση δεν μας διχάζει, μας προετοιμάζει και θα νικήσουμε», τόνισε από την πλευρά του ο Ρόμνεϊ, μιλώντας στους υποστηρικτές του μετά την ανακοίνωση της νίκης του.

Παράλληλα, ο επιτέθηκε στον Ομπάμα κατηγορώντας τον ότι μεγαλώνει το δημόσιο έλλειμμα. Αντίθετα, υποστήριξε πως ο ίδιος ο Ρόμνεϊ με την πείρα του στα οικονομικά και ως κυβερνήτης της Μασαχουσέτης μπορεί, χωρίς να αυξήσει του φόρους, να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό.

«Τον επόμενο Αύγουστο στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που θα ορίσει επισήμως τον υποψήφιο για την προεδρία το κόμμα μας θα είναι ενωμένο με ένα εισιτήριο νίκης για την Αμερική», πρόσθεσε.

Και οι τέσσερις υποψήφιοι θα βρεθούν σήμερα στη Νεβάδα για την προεκλογική εκστρατεία των επόμενων προκριματικών το Σάββατο. Ακολουθούν το Κολοράντο, η Μινεσότα και το Μισούρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα