Κάμερα… hi tech με ηλιακό πάνελ, επιτηρούσε χασισοκαλλιέργεια στην Άρτα

Μια κάμερα τοποθετημένη ανάμεσα στα κλαδιά στην κορυφή ενός δέντρου, και η οποία διέθετε ενσωματωμένο ηλιακό… πάνελ (!) για την τροφοδότησή της με ηλεκτρική ενέργεια, «έβλεπε» τα πάντα γύρω από μια φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πιθανόν να βιντεοσκόπησε και τους ίδιους τους αστυνομικούς του Τμήματος ασφαλείας της Άρτας, οι οποίοι με προφυλάξεις για να μη γίνουν αντιληπτοί, πλησίασαν σε εγκαταλελειμμένο χωράφι, όπου γινόταν η καλλιέργεια για να κάνουν αυτοψία και να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες τους!Ένας από τους αστυνομικούς, ανέβηκε στην κορυφή του δένδρου και ξεκρέμασε

το ηλεκτρονικό «μάτι», το οποίο δεν κατέστη τελικά δυνατό να αποσοβήσει την επιχείρηση της αστυνομίας. Κατά την επίσημη ενημέρωση, «εντοπίστηκε, ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οργανωμένη φυτεία κάνναβης σε περιοχή της Άρτας. Για την υπόθεση συνελήφθη αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών».

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, συνεχίζει η Αστυνομία, ο αλλοδαπός καλλιεργούσε 63 δενδρύλλια (ύψους από 0,5 έως 2,60 μέτρα) σε εγκαταλελειμμένο αγροτεμάχιο. «Μάλιστα», επισημαίνει «για την επιτήρηση της φυτείας είχε εγκαταστήσει στην κορυφή δένδρου κάμερα παρακολούθησης, η οποία διέθετε ενσωματωμένο ηλιακό πάνελ για τη συνεχή τροφοδότησή της με ηλεκτρική ενέργεια»! Από τον χώρο της φυτείας κατασχέθηκαν επιπλέον διάφορα σύνεργα για την καλλιέργεια και το πότισμά της (πλαστική δεξαμενή νερού, λάστιχο, σκαπτικό εργαλείο, ποτιστήρι κτλ).

Και στις Σέρρες, όμως, οι αστυνομικοί ξερίζωσαν δενδρύλλια κάνναβης, που καλλιεργούνταν σε δασική περιοχή, χωρίς…κάμερα! Για την υπόθεση, λέει η Αστυνομία, συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Καλλιέργεια το βράδυ

Η επιχείρηση της Αστυνομίας έλαβε χώρα βραδινές ώρες, καθώς εκείνες ακριβώς γινόταν η καλλιέργεια: «Ειδικότερα», σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ «το βράδυ εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας να καλλιεργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα σε δασική έκταση συνολικά 62 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,2 μέτρων. Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκε ένα λάστιχο ποτίσματος, μήκους 30 μέτρων που χρησιμοποιούσε».

Η Roxy έβαλε τη μουσούδα της

Σε μια τρίτη υπόθεση κατάσχεσης ναρκωτικών σημαντική συμβολή είχε η «Roxy», η ειδικά εκπαιδευμένη σκυλίτσα της Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών στην ανίχνευση των παραισθήσεων. Ο εμπλεκόμενος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. «Ειδικότερα» αναφέρει η Αστυνομία, «μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «ROXY» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 2 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 8,9 γραμμαρίων, 2 συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 23,6 γραμμαρίων, 2 συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 21,6 γραμμαρίων, 4 μπουκαλάκια με υγρή μεθαδόνη, συνολικού βάρους 458,2 γραμμαρίων, 55 ναρκωτικά δισκία που κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα