Καμίνης: «H Ελλάδα θα υπερβεί την κρίση»

Συνέντευξη στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδα Süddeutsche Zeitung παραχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Κάμινης.

Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου για την εικόνα της πόλης που δίνει την αίσθηση ότι προσπαθεί να επιβιώσει, ο κ. Καμίνης απαντά ότι οι εντυπώσεις από τις καταστροφές από τις μεγάλες διαδηλώσεις δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αντιπροσωπευτικές της καθημερινότητας

της πόλης.

Αναφορά γίνεται στις προειδοποιήσεις του δημάρχου Αθηναίων για τα φαινόμενα βίας, χάους και δράσης φασιστικών ομάδων με τον κ. Καμίνης να απαντά ότι οι άνθρωποι είναι αποπροσανατολισμένοι, λόγω του προβλήματος της ανεργίας και ενός αισθήματος εθνικής ταπείνωσης, καθώς και της επικράτησης της πεποίθησης ότι η ΕΕ εξευτελίζει τους έλληνες πολίτες. Σε τέτοιες συνθήκες, επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων, οι ακραίες τοποθετήσεις κερδίζουν έδαφος και θα πρέπει να μην επιτρέψουμε στον πανικό να επικρατήσει, υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και τις ανθρώπινες ελευθερίες. Προσθέτει επίσης ότι, παρά την ανησυχία του, πιστεύει ότι θα η Ελλάδα θα υπερβεί την κρίση.

Η δημοσιογράφος επισημαίνει την περιορισμένη αρμοδιότητα του δημάρχου για το κέντρο της Αθήνας με τον πρώτο πολίτη της πόλης να παραδέχεται ότι πρέπει να υπερβεί πολλές αντιξοότητες για την εκτέλεση του έργου του. Ακολουθεί αναφορά στα περιορισμένα οικονομικά περιθώρια, αλλά στις απεριόριστες δυνατότητες που ο δήμαρχος αναγνωρίζει στους πολίτες του δήμου, κάτι που φαίνεται από τις ενέργειες αλληλεγγύης που έχουν εκδηλωθεί με άξονα τις πρωτοβουλίες για τη συγκέντρωση ρούχων, επίπλων και τροφίμων και την παροχή γευμάτων σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Ακολουθεί ερώτημα σχετικά με την επιβάρυνση της Αθήνας με παράνομους μετανάστες και τα τελευταία μέτρα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ο κ. Καμίνης τοποθετείται λέγοντας ότι έχει μεγάλη ευαισθησία σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι ένα μεγάλο πρόβλημα της Αθήνας είναι η παράνομη μετανάστευση, καθώς μεγάλος αριθμός ανθρώπων εγκλωβίζεται στην πόλη χωρίς προοπτική νομιμοποίησης της παραμονής τους, προσφέροντας πρόσφορο έδαφος στη δράση παράνομων δικτύων, στα οποία συμμετέχουν είτε ως δράστες, είτε ως θύματα. «Το μήνυμα που πρέπει να σταλεί είναι ότι δεν υπάρχει ευκαιρία εργασίας εδώ και ότι οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να αφεθούν να επιστρέψουν στις  πατρίδες τους» αναφέρει χαρακτηριστικά.  

Η συνέντευξη κλείνει με την ερώτηση «Ποιά είναι η μεγαλύτερη ευχή σας;» και η απάντηση του κ. Καμίνη είναι «Να δω τους Αθηναίους να χαμογελούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα