ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.000 ΤΙΤΛΟΙ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Το κοινό έχει καθημερινά τη δυνατότητα να επισκέπτεται τις Βιβλιοθήκες του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).

Για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της η Βιβλιοθήκη του ΠΙΟΠ χωρίζεται σε δύο τμήματα: το κεντρικό τμήμα και την ειδική βιβλιοθήκη της Υπηρεσίας του Ιστορικού Αρχείου, αριθμώντας συνολικά περίπου 15.000 τίτλους ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων, περιοδικών και φυλλαδίων.

Το κεντρικό τμήμα διαθέτει περίπου 5.000 τίτλους βιβλίων, περιοδικών και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις και περιοδικά από την Ελλάδα

και το εξωτερικό, δίνοντας έμφαση σε θέματα βιομηχανικής αρχαιολογίας, μουσειολογίας, ιστορίας της τεχνολογίας και διαφόρων κλάδων παραγωγής, λαογραφίας και υλικού πολιτισμού, εθνολογίας και ανθρωπολογίας, οικονομικής ιστορίας καθώς και νέων τεχνολογιών στην έρευνα γύρω από τον πολιτισμό. Συγκεντρώνεται, επίσης, σειρά εκπαιδευτικού υλικού που αφορά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Στο αναγνωστήριο του κεντρικού τμήματος της Βιβλιοθήκης είναι προσβάσιμες στην επιστημονική κοινότητα, ηλεκτρονικές βάσεις στις οποίες έχουν στεγαστεί πρωτογενή δεδομένα ως αποτέλεσμα των ερευνητικών προγραμμάτων που συντονίζει το Ίδρυμα.

Διεύθυνση: Αγγέλου Γέροντα 6 – ισόγειο, 105 58 Αθήνα

Η βιβλιοθήκη είναι ανοικτή για το κοινό τις εργάσιμες ημέρες από 10.00-17.00.

Δεν λειτουργεί τις επίσημες αργίες και την περίοδο 1-31 Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα