ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Στο κάδρο της εισαγγελικής έρευνας για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ ξαναμπαίνουν οι ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με επιστολή του προς τους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος,  Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, τους ενημερώνει ότι έπειτα από έρευνα στο εμπιστευτικό πρωτόκολλο του υπουργείου δεν προέκυψε κανένα στοιχείο  που να δείχνει καταχώρηση του  επίμαχου CD.  Η απάντηση Στουρνάρα

που ουσιαστικά αδειάζει τους προκατόχους του, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, έρχεται ύστερα από έγγραφο των εισαγγελέων  με το οποίο ζητούσαν από τον αρμόδιο υπουργό εκτός από το ίδιο το CD , το έγγραφο του Γαλλικού υπουργείου  που συνόδευε το υλικό κατά την παράδοσή του ,αλλά και τον αριθμό πρωτοκόλλου  του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών που έλαβε  ως εισερχόμενο πλέον έγγραφο.

Και ενώ ο κ. Στουρνάρας έχει ήδη στείλει επιστολή στον Γάλλο ομόλογό του ζητώντας ξανά το  CD, δικαστικοί κύκλοι διαμηνύουν ότι από το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας που σχηματίζεται προκύπτει  ότι το  στοιχείο αυτό (CD)  έφυγε από τη Γαλλία και παραδόθηκε  με επίσημο έγγραφο.

Στοιχείο που αν επιβεβαιωθεί τροχιοδρομεί τη δικογραφία προς τη Βουλή. Όλα αυτά συμβαίνουν μόλις λίγες μέρες πριν την εξέταση των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη και Γιάννη Διώτη, οι οποίοι έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Και βέβαια οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς είναι εκείνοι που εκ του νόμου και του θεσμικού τους ρόλου έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα να αποφασίσουν , με βάση τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, αν η δικογραφία πρέπει να σταλεί στη Βουλή με βάση το νόμο περί ευθύνης Υπουργών ή αν ο έλεγχος των ποινικών ευθυνών θα πρέπει να μείνει μόνο στα στενά όρια των μη πολιτικών προσώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα