«Καταργούνται» τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην Κίνα

Την κατάργηση των στρατοπέδων καταναγκαστικής εργασίας στην Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, αποτελώντας το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση ενός κύκλου μεταρρυθμίσεων που είχε υποσχεθεί ο αρχηγός του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Σι Τζινπινγκ,.

Η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση αφορά το σύστημα «αναμόρφωσης μέσω της εργασίας» που ισχύει από τη δεκαετία του 1950 και δίνει το δικαίωμα στην αστυνομία και άλλες υπηρεσίες να κρατούν ανθρώπους για διάστημα μέχρι τέσσερα χρόνια χωρίς να τους απαγγείλουν κατηγορίες.

«Η χρησιμοποίηση του

συστήματος αναμόρφωσης μέσω της εργασίας θα καταργηθεί φέτος, μετά την έγκριση από τη Διαρκή Επιτροπή του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου», δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV ο επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικών και Νομικών Υποθέσεων Μενγκ Τζιανζού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μενγκ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, ανέλαβε επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικών και Νομικών Υποθέσεων, που επιβλέπει την πολιτική περί νόμου και τάξης, μετά το 18ο Συνέδριο του ΚΚΚ που διεξήχθη το Νοέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα