Κατέλαβαν κτίριο σκοτώνοντας δεκάδες πολίτες

Δεκαοκτώ ένοπλοι σκόρπισαν το θάνατο σκοτώνοντας τουλάχιστον τριάντα ανθρώπους κατά την επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι. Εκφράζονται φόβοι ότι και άλλοι νεκροί βρίσκονται εντός του κτιρίου που έχουν καταλάβει οι ένοπλοι οι οποίοι κρατούν και ομήρους, όπως ανακοίνωσε ο κενυατικός Ερυθρός Σταυρός.

Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων είδε τρία πτώματα να κείτονται έξω από το εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ και δύο μέσα σ' αυτό, ενώ ένας αυτόπτης μάρτυρας που επέζησε της επίθεσης των ενόπλων είπε ότι είδε μέσα στο εμπορικό κέντρο τουλάχιστον ένα

πτώμα και δεκάδες τραυματίες.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αστυνομία προσπαθεί να διαπιστώσει αν οι 18 κουκουλοφόροι ένοπλοι που άνοιξαν πυρ στο εμπορικό κέντρο Ουεστγκέιτ είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου ή τρομοκράτες.

Αυτόπτες μάρτυρες, νωρίτερα το πρωί, δήλωσαν ότι είδαν ως εννέα πτώματα να κείτονται στο έδαφος, όμως δεν είναι σαφές αν ανήκουν σε πελάτες του εμπορικού κέντρου ή σε ενόπλους.

«Οι ένοπλοι επιχείρησαν να με πυροβολήσουν στο κεφάλι, αλλά αστόχησαν. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουν χτυπηθεί από σφαίρες. Υπάρχουν πολλά θύματα, αυτό είναι βέβαιο», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας που ονομάζεται Σουντζάρ Σινγκ.

«Είδα ένα αγοράκι να το παίρνουν με φορείο, πρέπει να ήταν πέντε ή έξι ετών. Εμοιαζε νεκρό, δεν κουνιόταν, δεν έκανε τον παραμικρό θόρυβο», πρόσθεσε.

Νωρίτερα η Αστυνομία και φρουροί της ασφάλειας του εμπορικού κέντρου δήλωσαν πως οι ένοπλοι που έκαναν την επίθεση έχουν συλλάβει τουλάχιστον επτά ομήρους.

«Έχουν επτά ομήρους, είναι επιβεβαιωμένο», δήλωσε ένας αστυνομικός σε δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου στον τόπο του επεισοδίου.

Η αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Ναχουμάτ, που διατηρεί κατάστημα στο εμπορικό κέντρο, έκανε γνωστό πως οι ένοπλοι έχουν συλλάβει μερικούς ομήρους, αλλά δεν έχουν διατυπώσει αιτήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα