Κοινοβουλευτικό μέτωπο απέναντι στη Χρυσή Αυγή

Με ενότητα απαντούν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων του συνταγματικού τόξου απέναντι στον φασισμό και το ναζισμό της Χρυσής Αυγής με δηλώσεις τους στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», οι οποίοι μιλούν για τα εγκλήματα της και καλούν τους πολίτες να προασπίσουν το δημοκρατικό πολίτευμα.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τονίζει πως «η Δημοκρατία δεν είναι ανοχύρωτη, έχει μέσα για να αμυνθεί στις προκλήσεις». Ο πρωθυπουργός

υπογραμμίζει πως το κράτος θα χρησιμοποιήσει αυτά τα μέσα με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο, αρκεί να υπάρχει ενότητα ολόκληρου του λαού.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δηλώνει πως «η ανοχή στη βία εξοντώνει τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία που σου επιτρέπει να διαφωνείς πρέπει να προστατεύεται και άρα να αμύνεται».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνει την άποψη πως τα μνημόνια έφεραν τη Χρυσή Αυγή, ενώ τονίζει πως ο αγώνας κατά της Χρυσής Αυγής είναι αγώνας κατά της Δημοκρατίας. Παράλληλα, επισημαίνει πως «η ριζική αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου απαιτεί να δοθεί τέλος στη μνημονιακή εξαθλίωση».

«Επίμονη νομιμότητα» είναι σύμφωνα με τον Φώτη Κουβέλη η απάντηση στους φασίστες και συνεχίζει «όλα τα κόμματα και τα πρόσωπα, πολιτικά και θεσμικά, καλούνται να επιδείξουν ευθύνη και πατριωτισμό».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή «δολοφονική, εγκληματική οργάνωση νεοναζιστών φασιστών» και υποστηρίζει πως είναι «γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος και ακραία φωνή του πολιτικού συστήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα