Κουβέλης: Δεν επήλθε συμφωνία

Σε δηλώσεις του από τα γραφεία του κόμματός του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης είπε «όχι» στην πρόταση Σαμαρά για την ΕΡΤ και φαίνεται να αποσύρει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση.

«Δεν προέκυψε ο κοινός πολιτικός τόπος για την ΕΡΤ στη σύσκεψη. Επανήλθε η πρόταση της

ΔΗΜΑΡ για την αναδιοργάνωση με την ΕΡΤ σε κίνηση και παρόντες όλους τους εργαζομένους και σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα», τόνισε ο κ. Κουβέλης, για να προσθέσει στη συνέχεια, πως «δεν είναι τυπικό και διαδικαστικό ζήτημα, είναι ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας και ουσίας. Είναι η ουσία του πράγματος. Το μαύρο ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή».

Ο κ. Κουβέλης συνέχισε λέγοντας: «Είναι απαράδεκτο ότι παρά την απόφαση του ΣΤΕ να ενεργοποιηθούν οι συχνότητες δεν εφαρμόστηκε όπως όφειλε η κυβέρνηση. Το μαύρο παραμένει στους τηλεοπτικούς δέκτες».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε: «Δεν επήλθε συμφωνία αν και επέμενα και νομίζω πως ο πρωθυπουργός έπρεπε να έρθει προς την πρότασή μας , κάτι που δε θα έβλαπτε την ουσία των πραγμάτων».

«Η ΔΗΜΑΡ με την ενέργειά της δεν απομακρύνεται από τη μεταρρυθμιστική της πολιτική. Λέμε ναι στον εξορθολογισμό όχι σε πράξεις και ενέργειες που προσβάλλουν τη νομιμότητα. Παρά την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ που γνώριζε ο πρωθυπουργός προχώρησε στην έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, ερήμην 4 υπουργών που πρότεινε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ», δήλωσε ο κ. Κουβέλης για να καταλήξει: «Επιμένουμε στη θέση μας, δεν είναι δική μας ευθύνη που δε βρέθηκε κοινός τόπος».

Keywords
Τυχαία Θέματα