«Λυπάμαι που ο Μπερσάνι επιζητά την ύβρη»

Ανεβαίνουν και πάλι οι τόνοι στο εσωτερικό του ιταλικού κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος», με τον προοδευτικό δήμαρχο της Φλωρεντίας, Ματτέο Ρέντσι, να στρέφει τα βέλη του προς τον γραμματέα των «Δημοκρατικών», Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

«Με λυπεί το ότι ο Μπερσάνι επιζητά την ύβρη. Εγώ, από την μεριά μου, είπα μόνον ότι πρέπει να δοθεί γρήγορα λύση στην πολιτική κρίση. Λυπάμαι, επίσης, για το ότι οι προσωπικές επιδιώξεις είναι ισχυρότερες από το γενικό συμφέρον», δήλωσε ο

Ρέντσι σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες βράδυ από το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5

Στην σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο «Facebook», o τριανταοκτάχρονος δήμαρχος της Φλωρεντίας, πρόσθεσε: «οι επιχειρήσεις κατεβάζουν ρολά, οι οικογένειες υποφέρουν, η πολιτική επιμένει να κινείται με αργούς ρυθμούς. Ελπίζω, όσοι έχουν στα χέρια τους το μέλλον της χώρας, να μην σπαταλήσουν χρόνο».

Το Σάββατο, ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι είχε αναφερθεί εμμέσως στον Ματτέο Ρέντσι, τονίζοντας ότι «κάποιοι τον κατηγόρησαν ότι κατά τις προσπάθειες διαλόγου με το κίνημα Πέντε Αστέρων, του Μπέπε Γκρίλο, άφησε να τον ταπεινώσουν».

«Δεν θα επέτρεπα ούτε στον πατέρα μου να μου πει κάτι τέτοιο, αλλά, αυτή την φορά, για το καλό του κόμματος, προτίμησα να σιωπήσω », τόνισε ο γραμματέας του «Δημοκρατικού Κόμματος» και υποψήφιος πρωθυπουργός των προοδευτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα