Με απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι στο ΤΤ στις δηλώσεις Στουρνάρα περί μη βιωσιμότητας

Τις ραγδαίες εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επιχειρούν να σταματήσουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας, μέσω της 24ης απεργίας (για αύριο, Πέμπτη, 30 Αυγούστου) που αποφάσισε ο Σύλλογός τους.

Οι εργαζόμενοι εξέλαβαν ως αρνητικό σημάδι το γεγονός πως το υπουργείο Οικονομικών δεν έδωσε παράταση δημοσίευσης των αποτελεσμάτων του 2011 (η προθεσμία λήγει την Παρασκευή).

Αυτό σημαίνει πως το ΤΤ θα πρέπει να ανακοινώσει τα αποτελέσματα χρήσης 2011, δηλαδή να καταγράψει και τις απώλειες που υπέστη από το κούρεμα των ομολόγων, οι οποίες εκτιμώνται σε 2,5 δισ. ευρώ.

Ως φαίνεται, το ΤΤ οδεύει προς πώληση, με γοργές διαδικασίες. Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «τόσο η Τράπεζα της Ελλάδας, όσο και ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας έκριναν το Τ.Τ μη βιώσιμο». Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει κρίνει το ΤΤ, όπως και την ΑΤΕ, ως μη συστημική τράπεζα, οπότε δεν μπορεί να ανακεφαλαιοποιηθεί με πόρους του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Βασικός μέτοχος του ΤΤ είναι το δημόσιο που ελέγχει το 35% των μετοχών του οργανισμού, ενώ 10% κατέχουν τα επίσης κρατικά ΕΛΤΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα