Με πικρίες αποχωρεί ο Χριστόφιας από την Κυπριακή ηγεσία

Με ανάμεικτα συναισθήματα αποχαιρετά την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Δημήτρης Χριστόφιας, όπως άφησε να εννοηθεί κατά το διάγγελμά του. Αφού επανέλαβε ότι «η Κύπρος είναι θύμα της κρίσης του τραπεζικού συστήματος» και ότι «η Κύπρος δεν θα ήταν υποχρεωμένη να προσφύγει στο Μηχανισμό αν οι κυπριακές τράπεζες δεν ήταν εκτεθειμένες στην ελληνική οικονομία»,

ο Κύπριος πρόεδρος δήλωσε: «Η μεγαλύτερη πικρία σχετίζεται με το τραγικό ατύχημα στο Μαρί, το οποίο προκάλεσε σε μένα και την οικογένειά μου αγωνία, άγχος και βαθιά θλίψη για το χαμό ανθρώπινων ζωών. Θέλω και τώρα για μια ακόμα φορά να εκφράσω τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων».

Με πικρία αντιμετώπισε και το θέμα του Κυπριακού, καθώς η επίλυσή του δεν κατέστη εφικτή «παρά τις συνεχείς και δημιουργικές πρωτοβουλίες που αναλάβαμε. Η Τουρκία, δυστυχώς, συνέχισε με την παρελκυστική και αδιάλλακτη πολιτική της να εμποδίζει την επίτευξη λύσης στη βάση των περί Κύπρου ψηφισμάτων του ΟΗΕ».

Αντίθετα, στα επιτεύγματα της διακυβέρνησης του, ο Δημήτρης Χριστόφιας προέβαλε μεταξύ άλλων τις κινήσεις της κυπριακής κυβέρνησης στο θέμα του φυσικού αερίου και στην ανάπτυξη των καλών διμερών σχέσεων με τη Μόσχα και την αύξηση των κοινωνικών παροχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα