Με τους προσαχθέντες ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, τι λέει η κυβέρνηση

Εκατοντάδες αλληλέγγυοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τη ΓΑΔΑ, σε ένδειξη συμπαράστασης στα 36 μέλη του ΠΑΜΕ που προσήχθησαν για την κατάληψη του υπουργείου Εργασίας. Παρούσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής η γ.γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καθώς και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Δημήτρη Στρατούλη.

Πως σχολιάζει η κυβέρνηση

το γεγονός.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ έκανε λόγο για άγρια επίθεση κατά δεκάδων συνδικαλιστικών εργατικών σωματείων.

«Αντί να απολογηθεί ο υπουργός Εργασίας για τις προσβλητικές δηλώσεις και την προκλητική πολιτική του απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές. Είναι βαθιά νυχτωμένοι η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, αν νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το εργατικό ταξικό κίνημα», σημειώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Είναι φανερό πλέον ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αριστερά και το εργατικό κίνημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητά την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και καλεί το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με ενωτικούς, μαζικούς και μαχητικούς αγώνες να βάλει ένα τέλος όχι μόνο στις αυταρχικές αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης αλλά και στις μνημονιακές πολιτικές και στην κυβέρνηση που τις εφαρμόζει» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η θέση της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση από την πλευράς τηρεί διαφορετική στάση. Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με ανακοίνωσή του τόνισε ότι η χρήση βίας δεν δίνει λύσεις και έκανε λόγο για ενέργειες που «τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων».

«Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων. Οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν», σημείωσε ο υπουργός, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι «κάποιοι, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, στήνουν σκηνικό έντασης και βίας».

«Ας γνωρίζουν, όμως, ότι τέτοιες πρακτικές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στρέφονται εναντίον της ίδιας της κοινωνίας», κατέληξε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, καταδίκασε τα επεισόδια τονίζοντας ότι η βία σε κάθε της μορφή πρέπει να αποδοκιμάζεται. «Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση» τόνισε.

Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε επίσης πως, η βία σε κάθε της μορφή πρέπει να αποδοκιμάζεται όχι μόνο στα λόγια αλλά και έμπρακτα και πως η επιδρομή στο γραφείου του κ. Βρούτση και οι υλικές καταστροφές και οι απειλές εναντίον του, είναι πρακτικές που στοχεύουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα.

«Όσοι υιοθετούν πρακτικές βίας στα πλαίσια ανταγωνισμών εξτρεμισμού βρίσκουν απέναντί τους την κοινωνία που αντιλαμβάνεται πλήρως τα κίνητρά τους» πρόσθεσε.

Πως φθάσαμε ως εδώ…

Τα πρωινά επεισόδια στο υπουργείο Εργασία οδήγησαν σε τουλάχιστον έναν τραυματία πολίτη. Η ένταση ξεκίνησε όταν μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του όγδοου ορόφου του υπουργείου, έξω από το γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Τα περίπου 40 μέλη του ΠΑΜΕ ήταν για πολύ ώρα στους διαδρόμους του ορόφου, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.

Τελικά, αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν τους συγκεντρωμένους στον όροφο και προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων. Ωστόσο, η κατάσταση δεν εκτονώθηκε, καθώς κάτω από το υπουργείο, κόσμος που ήρθε σε συμπαράσταση των μελών του ΠΑΜΕ, αποδοκίμασε τις δυνάμεις του ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν επεισόδια και χρήση χημικών από τις αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα