Μια ανάσα από τους «8» ο Ολυμπιακός

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Χάρκοβο επί της γηπεδούχου Μέταλιστ με 1-0 (50’ Φουστέρ), αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» με μία μεστή εμφάνιση και χωρίς να εντυπωσιάσουν ιδιαίτερα, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, είναι πλέον το φαβορί για πρόκριση στα προημιτελικά

του θεσμού, αφού το διπλό τους δίνει το «πάνω χέρι» στη ρεβάνς τη επόμενης Πέμπτης στο στάδιο «Γ.Καραϊσκάκης» με τους Ουκρανούς.

Οι Ουκρανοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα τριάντα λεπτά, πιέζοντας από την αρχή του ματς για ένα γκολ. Μία πρωτοβουλία που χαρακτηρίζεται φλύαρη, καθώς δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία των «ερυθρολεύκων». Στο 30’ το διαγώνιο σουτ του Φινίνιο πέρασε έξω από την εστία του Μέγιερι, με τους φιλοξενούμενους να αδυνατούν μέχρι εκείνο το σημείο να απειλήσουν επιθετικά.

Οι δύο ομάδες έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο ισόπαλες στο σκορ (0-0), με τον Ολυμπιακό με το «καλημέρα» της επανάληψης να βάζει τα θεμέλια για το πολύτιμο διπλό στην Ουκρανία. Στο 50’ ο Μιραλάς σέντραρε, ο κίπερ της Μέταλιστ Γκοριαϊνοφ έκανε λάθος έξοδο και ο Φουστέρ έγραψε το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα οι Ουκρανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία, με τον Έντμαρ να αδυνατεί να σκοράρει από κοντά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερα πατήματα στον αγωνιστικό χώρο και με πίεση στο κέντρο κρατούσαν μακριά από την εστία τους τους επιθετικούς των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχοντας τη ψυχολογία με το μέρος της, διατήρησε το μηδέν στα μετόπισθεν της, ενώ στο 82' η πλάστιγγα έγειρε προς τους «ερυθρόλευκους». Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα του Έντμαρ στον Μανιάτη, γεγονός που έκανε ευκολότερο το έργο του Ολυμπιακού για διατήρηση του χρυσού 1-0.



Keywords
Τυχαία Θέματα