Μισθοδικείο: Να εξισωθούν ο μισθοί βουλευτών-δικαστικών!

Την εφαρμογή της συνταγματικής διάταξης, για την εξίσωση των συνολικών απολαβών βουλευτών και δικαστικών, εγείρει η απόφαση του μισθοδικείου, συμπεριλαμβανομένων πάσης φύσεως επιδομάτων και προνομίων.

Η εν λόγω απόφαση, όπως κι αν υλοποιηθεί, αναμένεται ότι θα δημιουργήσει δημοσιονομικές αναταράξεις, αφού για να εφαρμοστεί θα πρέπει είτε να μειωθούν κατά 60% οι αποδοχές των βουλευτών, είτε να αυξηθούν -αναλογικά-

οι μισθοί χιλιάδων δικαστικών, σε μία περίοδο αιματηρών περικοπών μισθών και συντάξεων, κι ενόσω η κυβέρνηση αναζητά ισοδύναμα μέτρα για να γλυτώσει 200 εκατ. € περικοπών στα ειδικά μισθολόγια.

Πλέον έχει γίνει γνωστό το ότι ο κάθε βουλευτής κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο 20.000 € μηνιαίως και στο σύνολό τους το κόστος τους ανέρχεται στα 6 εκατ. € και ετησίως ανέρχεται κατ ελάχιστο στα 72 εκατ., χωρίς να συνυπολογίζονται οι δυο έξτρα μισθοί κ.λπ..

Μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών, έχει προκύψει μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα, καθώς προκύπτει πως οι βουλευτές αφ’ ενός μεν δεν δήλωναν όσα έβγαζαν, που σημαίνει ότι απέφευγαν την καταβολή του αναλογούντος φόρου και αφ’ ετέρου δε, ότι η Βουλή και το υπουργείο Οικονομικών υπέκρυπταν από τον ελληνικό λαό τις πραγματικές βουλευτικές δαπάνες.

Επίσης, εγείρεται θέμα αντικειμενικότητας και ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης καθ’ ότι η πλειονότητα των εργατικών αγωγών και των προσφυγών εναντίον του επαχθούς μνημονίου επί μισθολογικών θεμάτων καταπέφτουν, εν αντιθέσει με το τι γίνεται περί των εσωτερικών μισθολογικών ζητημάτων, για τα οποία οι διαδικασίες ήταν ταχύτατες και ιδιαιτέρως ευμενώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα